StoryEditorOCM
Nogometodluka disciplinskog suca

Ispražnjena blagajna na Šubićevcu; Šibenik kažnjen zbog bakljade na utakmici s Dinamom

Piše Šibenski.hr
16. ožujka 2023. - 11:40

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 25. kola, piše na mrežnim stranicama HNS-a

NK Osijek kažnjen je s 5.000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Pripadnici domaće navijačke skupine Kohorte, smješteni na središnjem dijelu istočne tribine (oko 400 pripadnika), u 25. minuti bacili su jednu petardu ispred istog dijela tribine, dok su od 52. do 55. minute zapalili oko trideset baklji, od kojih su dvadeset i tri bačene u teren za igru, kao i četiri bljeskalice te je došlo do prekida igre u trajanju od dvije minute i trideset sekundi. U 68. minuti je na središnji dio terena za igru pao manji padobran promjera kupole oko trideset centimetara, koji je nosio upaljenu lučicu. Pripadnici navijačke skupine Torcide, smješteni na sjevernoj tribini (oko 663 pripadnika), u 12. minuti zapalili su jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini, dok su od 81. do 82. minute zapalili deset baklji, od kojih je šest bačeno na prostor ispred iste. 

HNK Hajduk kažnjen je s 1.300 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk.

HNK Šibenik kažnjen je s 1.400 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Pripadnici domaće navijačke skupine Funcuti, smješteni na južnom dijelu zapadne tribine, zapalili su u 42. minuti jednu baklju i jednu dimnu kutiju te u 66. minuti dvije dimne kutije i tri baklje, od kojih su dvije bačene u teren za igru, zbog čega je prekid igre trajao trideset sekundi. Od 76. do 88. minute pripadnici gostujuće navijačke skupine BBB, smješteni na južnom dijelu istočne tribine, upalili su ukupno pet baklji od kojih su dvije bačene u teren za igru te pet dimnih kutija, zbog čega je prekid igre trajao 30 sekundi.

GNK Dinamo kažnjen je s 1.200 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo.

HNK Rijeka kažnjen je sa 700 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka - Varaždin. Pripadnici domaće navijačke skupine Armade, smješteni na sjevernoj tribini, od 59. do 61. minute zapalili su četiri dimne kutije i dvije baklje na tribinama, piše HNS

20. travanj 2024 01:33