StoryEditorOCM
Nogomettek će napuniti 17

Isplati li ga se prodati za jednu i pol plaću? Mladi napadač Šibenika na meti je brojnih menadžera, predsjednik ima druge planove

23. siječnja 2020. - 10:23

Na početku priprema nogometaša Šibenika za proljetni dio prvenstva u prvi plan su iskočili mladi igrači. To i nije čudno ako se zna da se tijekom zimskog prijelaznog roka teško mogu očekivati zvučna pojačanja. Tako je u prvoj pripremnoj utakmici kontra biogradskog Primorca s dva gola bljesnuo Ivan Laća, a zavidnu mirnoću u igri pokazao je i zadnji vezni Niko Rak.

– Laća je i tijekom ljetnih priprema pokazao da ima kvalitetu. Rekao bih da on ima gol u genima. Za mene on više nije iznenađenje. Nema dvojbe da je “mali” Rak zanimljiv igrač, dobro je odigrao – kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Niko Rak skrenuo je pažnju na sebe i ranije, jer nije slučajno dobio poziv u U-17 reprezentaciju. Jednako kao i stoper Doni Grdić, koji je izgledao vrlo zrelo uz iskusnog Borisa Pandžu. U tu grupu spada i napadač Dragan Brkić, koji je prve nogometne korake napravio u njemačkom Karlshrueu.

Podsjeća na Šukera

No, trenutačno najintrigantniji mladi igrač na Šubićevcu je napadač Ivan Laća, koji će tek 15. veljače napuniti 17 godina.

– Podsjeća me na Davora Šukera u mladim danima. I on je ovako s lakoćom zabijao – govorio nam je na tribinama Šubićevca za vrijeme utakmice s Primorcem Marin Mikšić, predsjednik NK Vodice, kojega prijateljstvo veže s brojnim “vatrenima”, posebno s Dariom Šimićem.

Zbog svega izrečenog nije čudno što je Laća na meti brojnih menadžera. Uoči početka priprema u šibenskim nogometnim kuloarima prostrujala je priča kako su Dinamo i Osijek nudili čelnicima “narančastih” 700 tisuća kuna za mladog nogometaša, no oni nisu pristali na to. Službenu potvrdu te informacije potražili smo kod Jure Zoričića, predsjednika Uprave HNK Šibenik.

– To nije točno, ili ja nisam bio na sastanku na kojem se o tome govorilo. Mislim da je sve to izmišljeno i da doista spada u sferu kuloarskih priča. Činjenica je da Laću oblijeću određene grupacije i menadžeri. Međutim, jedina konkretna ponuda koju smo imali za njega bila je Lokomotivina otprije nekoliko mjeseci i iznosila je 500.000 kuna bez postotka od daljnje prodaje.

– Pitam se je li oportuno prodati tako talentiranog igrača za plaću i pol. Naš je cilj da Laća, ako bude moguće, igra što više za prvu momčad već ovog proljeća. Nadamo se da ćemo ga u pravi izlog staviti ulaskom u 1. HNL. Inače, svi naši igrači u 1. HNL bit će na većoj pozornici i cijena će im porasti – kazao je Zoričić.

Na probu iz BiH

Inače, čelnici Šibenika održali su i radni sastanak s ključnim ljudima u Gradu Šibeniku, većinskom vlasniku kluba sa Šubićevca.

– Bio je to klasični radni sastanak na kojem su teme bile pronalaženje novih sponzora i organizacija finala Kupa. Zaključeno je kako svi moramo zasukati rukave, jer 2. HNL nije nam opcija – rekao je predsjednik Uprave HNK Šibenik.

Naravno, još uvijek je aktualna i priča oko prodaje većinskog paketa dionica, ili barem ulaska strateškog partnera u HNK Šibenik. Kako doznajemo, na vrata Krešimirova doma kucaju zainteresirani, ali nitko tko bi isprovocirao raspisivanje novog natječaja.

Inače, od najavljene dvojice nogometaša iz Bosne i Hercegovine koji su trebali doći na probu na Šubićevac stigao je samo jedan. Riječ je o 20-godišnjem Ahmedu Hasinoviću, članu Čapljine, koja se natječe u Prvoj ligi Federacije BiH. Radi se o klasičnom centarforu, momku košarkaške visine (199 centimetara), inače rođenom u Gračanici. 

Prema podacima s Transfermarkta, Hasinović je ove sezone u 13 utakmica upisao četiri gola i jednu asistenciju. Valja podsjetiti kako su Šibenčani nerijetko znali pogoditi s mladim igračima, dovoljno je samo sjetiti se Ermina Zeca i Mehmeda Alispahića.
Za kraj informacija kako će Šibenik svoju drugu pripremnu utakmicu igrati u subotu u 14.30 na Šubićevcu. Protivnik je drugoligaš Solin.

19. travanj 2024 18:10