StoryEditorOCM
Nogometmercato na šubićevcu

Iskusni Vodičanin na pragu povratka u narančasti dres, evo koga još čeka sportski direktor Šibenika

Piše Krešimir Gulin
17. srpnja 2023. - 12:54

Još uvijek je dosta živ ‘mercato‘ na Šubićevcu, premda je već 11 igrača stavilo potpis na vjernost friškom drugoligašu. Podsjetimo, to su Bačelić- Grgić, Pavičić, Šušnjara, Osmanković, Božić, Gačić, Marijanović, Majić, Ćosić, Brajković i Ivanković.

Na brojci koja je dovoljna da se započne utakmica, Šibenčani neće stati. Kako kaže sportski direktor Hrvoje Kulušić, pred finalizacijom su još neki poslovi.

Šibenske navijače jamačno će razveseliti informacija kako je 27- godišnji veznjak Ivan Roca na pragu povratka na Šubićevac:

-Taj transfer je prija kraju, rekao bih da je odrađeno 99 posto stvari, samo nas sitnice dijele od potpisa- rekao je Kulušić.

Inače, Vodičanin Roca za Šibenik je igrao u razdoblju od 2016. do 2019. godine. Potom ga je nogometni put vodio od Varaždina, Hrvatskog dragovoljca, Lokomotive do Posušja s kojim je raskinuo ugovor ovog ljeta i postao slobodan igrač.

Prije toga, ovaj Vodičanin je prošao sve mlade kategorije na Šubićevcu da bi zatim otišao u Australiju odakle se vratio u Šibenik kao 20- godišnjak.

Kulušić ističe kako samo formalnosti dijele 19- godišnjeg stopera Rijeke Dujmovića da dođe na posudbu u Šibenik:

- Radi se o stoperu koji može igrati i lijevog beka u defanzivnijoj formaciji s četiri u liniji -  pojašnjava sportski direktor Narančastih.

Prema njegovim riječima, lijevi bek je jedna od deficitarnih pozicija budući da su se odlučili zahvaliti Jakovljeviću koji je bio na probi.

Kako kaže Kulušić, otpala je i varijanta da u Šibenik na posudbu dođu dvojica mladih reprezentativaca Saudijske Arabije.

Zato je vrlo izvjesno kako će u narednoj sezoni narančasti dres nositi Argentinac hrvatskih korijena Franco Bustos Glavaš:

- Najvjerojatnije ćemo ga ostaviti, jer je riječ o vrlo interesantnom igraču lakog koraka, fine tehnike i dobrog driblinga. Osim toga, za njega su se počeli zanimati i neki drugi klubovi iz SuperSport Prve NL- pojašnjava Kulušić.

Dakle, ako Šibenik realizira transfere Roce, Dujmovića i Glavaša mogao bi to biti i kraj ljetnog prijelaznog roka. Uz ostavljanje prostora za neke iznimke.

Recimo, još uvijek je otvorena opcija povratka napadača Ivana Laće iz Dinama i naravno ranije spomenuto mjesto lijevog beka.

03. svibanj 2024 10:43