StoryEditorOCM
Nogometštrajk upozorenja

Igrači Šibenika odbili izaći na trening! Klub im duguje novce, oglasio se i vlasnik: ‘Ništa nije zabrinjavajuće, sve će se riješiti...‘

Piše Davor Trutin/SN
30. studenog 2021. - 18:06

Zbog kašnjenja potraživanja igrači Šibenika danas su preskočili trening u 15 sati, želeći vlasnicima kluba poručiti i na taj način da je njihovo strpljenje isteklo.

Za komentar smo priupitali Francisca Cardonu, jednog od dvojice suvlasnika kluba iz Kolumbije koji živi na relaciji Rim – Kolumbija s povremenim dolascima u Šibenik.

- Još nisam čuo za štrajk igrača, provjeriti ću ali ako su se igrači odlučili na taj potez to je njihova odluka – kazao nam je Cardona.

Na upit što se događa u klubu, zašto kasne plaće igračima, stožeru, djelatnicima kluba - njima 29, te dobavljačima odgovorio je:

- Istina je da smo u određenom zaostatku s našim pokrivanjem prispjelih obveza, ali to ćemo riješiti do kraja tjedna. Ništa nije zabrinjavajuće.

O.K., ali ovako se šalje ružna slika o klubu, vlasnicima, narušava se imidž kluba?

- Znam ali to je trenutno izvan moje kontrole. Nisam zabrinut zbog imidža kluba, to se događa i drugdje, ja sam skoncentriran sada da čim brže riješimo ovu situaciju oko igrača i trenera, zaposlenika koji imaju svoje obitelji.

Zašto o svemu nisu mislili ranije, i tako izbjegli ovaj scenarij?

- Razmišljali smo naravno, ali u međuvremenu su se desile neke stvari koje nismo planirali, i bile su izvan naših želja i kontrola.

Zanimalo nas je i gdje je zapelo oko razgovora o ulasku britanskog kapitala u klub.

- Ti razgovori nisu dio rješenja ovog trenutnog problema, to je jedna posve drugačija tema

Vidjet ćemo što na sve kaže grad Šibenik koji ima u ugovoru mogućnost utjecati i intervenirati na određene stvari u klubu i nakon prodaje, navijači, javnost, koja sve više gubi povjerenje u ovakve projekte. Ako vlasnici i riješe ovo stanje u najkraćem roku kako kažu, tko može jamčiti da se nešto slièno neće opet ponoviti?

- Nakon ovog nešto slično neće se nikada više ponoviti. Kada riješimo ovo financijska slika kluba će se stabilizirati za dulje razdoblje. Sve ćemo napraviti da posljedice po klub budu minimalne, podsjećam, prošle godine su kašnjenja bila i 3 mjeseca pa se nitko nije ovako brinuo za minimalno kašnjenje. Ne razumijem to, ali u drugu ruku i razumijem. U svakom slučaju idemo dalje, sve će se riješiti – kazao je Cardona.

23. travanj 2024 16:57