StoryEditor
NogometStigla suglasnost

I službeno završena prodaja nogometnog kluba Šibenik: evo tko će ubuduće upravljati stadionom na Šubićevcu i igralištem u Crnici

Piše Krešimir Gulin
26. siječnja 2021. - 09:56
ilustracijaNikša Stipaničev/Cropix

Ministarstvo turizma i sporta – Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove izdalo je suglasnost za stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik Football Smart International d.o.o. iz Zagreba, izvijestili su u utorak iz šibenske Gradske uprave.

Time je i formalno završena prodaja šibenskog nogometnog prvoligaša tvrtki koja je osnovana spregom kolumbijsko- jordanskog kapitala.

Podsjetimo, na izdavanje suglasnosti u Krešimirovom domu gdje stoluje šibenska Gradska uprava, ali i na Šubićevcu, s nestrpljenjem su čekali praktički dva mjeseca otkako je potpisan kupoprodajni ugovor između Grada Šibenika i predstavnika tvrtke Football Smart International.

Kako ističu u šibenskoj Gradskoj upravi, suglasnost je izdana na temelju članka 32. Zakona o sportu i članka 2. podstavka 8. Pravilnika o djelokrugu i načinu rada Povjerenstva za profesionalne športske klubove, a nakon što su ispunjeni svi uvjeti za davanje suglasnosti.

Grad Šibenik je, podsjetimo, tijekom 2020. godine raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, a po okončanju kojeg je utvrđeno kako je najpovoljnija pristigla ponuda ona tvrtke Football Smart International d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu koju je potom usvojilo Gradsko vijeće grada Šibenika na svojoj sjednici u rujnu 2020. godine.

Tvrtka Football Smart International, sukladno uvjetima javnog natječaja, uplatila je iznos od tri milijuna kuna kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za 297.056 dionica HNK Šibenik. Iznos od 100 tisuća kuna uplaćen je ranije kao preduvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku.

Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, bilo je dosta pitanja o tome tko će ubuduće upravljeti stadionom na Šubićevcu i igralištem u Crnici, odnosno objektima na kojima HNK Šibenik ima pravo korištenja. Konačno, iz šibenske Gradske uprave odgovorili su i na to pitanje:

- Ugovorom o prodaji i prijenosu dionica je definirano da je kupac upoznat sa stanjem športskih objekata na kojima je šibenskom prvoligašu dano pravo korištenja te isto stanje prihvaća, a ujedno da Grad Šibenik nije dužan daljnjeg, kako tekućeg tako ni investicijskog, održavanja športskih objekata na kojima HNK Šibenik ima pravo korištenja. Također kupac se ugovorom obvezao omogućiti da HNK Šibenik, u svakom trenutku po posebnom pozivu, stavi Gradu Šibeniku, gradskoj tvrtki ili ustanovi na raspolaganje športske objekte za njihove potrebe- pojasnili su iz šibenske Gradske uprave.

12. svibanj 2021 18:57