StoryEditorOCM
NogometBRONCA ZLATNOG SJAJA

Hrvatski sportaši slave Vatrene: ‘Zauvijek ste osvojili naša srca; Nismo mi sila, mi smo velesila!‘

Piše Vedran Božičević
18. prosinca 2022. - 11:07

Novi uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, medalja na drugom uzastopnom Svjetskom prvenstvu, bacio je cijelu zemlju u trans. Snimke slavlja iz svih hrvatskih gradova nedugo nakon osvajanja bronce preplavile su medije, a koliko je velik ovaj rezultat vidi se i iz reakcija naših sportaša na društvenim mrežama. Oni koji su i sami donijeli Hrvatskoj pregršt medalja, uspjeha i radosti naklonili su se Vatrenima, ne skrivajući ponos i divljenje prema izborniku Zlatku Daliću, kapetanu Luki Modriću i ostatku ekipe.

S jednom od najemotivnijih poruka oglasio se najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je na Instagramu podijelio nekoliko fotografija subotnje pobjede i slavlja u Dohi, te napisao:

"Možda neki na ovim fotografijama vide treću reprezentaciju svijeta, a mi vidimo obitelj. Obitelj sastavljenu od dječačkih snova, bezbroj sati marljivog rada, sati i sati teških trenutaka i padova, ali još više onih lijepih i uspjeha. Iza svakog ovog dječaka, danas hrvatskog reprezentativca, stoje oni koje ne vidimo na fotografiji, a to su u prvom redu njihove obitelji i prijatelji koji su vjerovali u njihove snove kada mnogi nisu. Hvala Vam Vatreni što nas inspirirate i pružate primjer generacijama koje dolaze da su skromnost, dobrota, pristojnost, trud i veliko, vatreno srce sasvim dovoljni za uspjeh."

I Marinov reprezentativni kolega Borna Ćorić odao je priznanje nogometašima.

"Kakva momčad! Čestitke dečki što ste nas još jednom učinili ponosnima. A sad je vrijeme za slavlje", napisao je Borna.

Porukama "zlatni momci s broncom oko vrata" i "srce vatrenooooooooo" čestitku su uputile i najbolje hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić, a iz Dohe, s lica mjesta, javio se i Goran Ivanišević koji je utakmicu za treće mjesto pratio u društvu sina.

"Hvala vam na nezaboravnoj noći, dečki! Čestitke na još jednom nezaboravnom uspjehu. Idemo, Hrvatska", napisao je legendarni tenisač.

Već uobičajeno kreativna bila je najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković koja je i sama, baš kao i Vatreni, na stadionu Khalifa osvojila svjetsku broncu 2019. godine. Naša je atletska diva nakon polufinalnog poraza od Argentine svoju objavu na Instagramu posvetila Luki Modriću, a nakon osvojene bronce ponajprije se naklonila izborniku Daliću.

"Reci će on: ‘Nisam ja, oni su!‘ Hvala MAESTRO na mirnoj i čvrstoj glavi! Malo tko zna koliko je TRENER/IZBORNIK bitan u ovakvim situacijama. Poniznost. Obitelj. Poštovanje", napisala je Sandra, pa dodala:

"Kući kao POBJEDNICI, što to i JESTE! Možda niste osvojili trofej, ali naša srca uvijek i zauvijek jeste! BRAVOOOOO bravooooo BRAVOOOOOOO. Hvala Vam!"

Kasnije se kraljica diska oglasila i na Instagram Storyju, izrazivši još jednom poštovanje prema Modriću.

"Kad budem imala 37 godina, želim imati srce Luke Modrića. Hvala, kapetane."

Podijelila je potom i nekoliko snimki slavlja iz njezine Dubrave u kojoj je u subotu navečer bio urnebes.

"U ljubavi, ratu i Dubravi sve je dozvoljeno", duhovito je prokomentirala Sandra.

Najveći hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić posebno je istaknuo ono o čemu se posljednjih dana puno pisalo, lak i u svjetskim medijima.

"Hrvatska, 3,8 milijuna stanovnika, šest nastupa na svjetskim prvenstvima od 1998., tri medalje sa svjetskih prvenstava. Pa ti vidi..."

Vrlo sličnu objavu imali su i veslački dominatori, Valent i Martin Sinković:

"Šest svjetskih prvenstava, tri medalje = Hrvatska."

Oduševljenje uspjehom Vatrenih izrazio je i boksač Filip Hrgović.

"BRAVOOOO HRVATSKA!!! Svaka vam čast kraljevi, opet ste napravili čudo! Danas je svaki Hrvat ponosan zbog vas", napisao je naš teškaš.

Kapetan hrvatske rukometne vrste Domagoj Duvnjak poslao je poruku "Hvala vam za radost i srce puno ponosa", a sa zanimljivim se opaskama na Twitteru javio izbornik naše košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović.

"Ne moram čekati kraj utakmice da bih konstatirao dvije stvari! Ova Hrvatska mi se baš sviđa. I druga stvar je da Oršić nije samo prirodna zamjena Perišiću, već zajedno rade takav teror na lijevoj strani da to nije normalno", napisao je Aco u prvom "tweetu", a u drugom je okrznuo HTV-ovog stručnog komentatora Joška Jeličića:

"Ovaj tweet se bojim napisati jer ne znam kako će na to, recimo, reagirati Joško Jeličić koji ima pravo ovih dana na nogometnu istinu. Ali ipak, evo skupljam snagu i pišem. Hrvatska protiv Maroka mi je bila puno, puno bolja nego ona iz prethodnih utakmica."

Za kraj dodajmo i objavu Danijela Subašića, nekadašnjeg vratara Vatrenih i jednog od naših junaka iz Rusije prije četiri godine.

"Čestitke svima od srca! Bravo Hrvatska! Mi smo sila. Ne, mi smo velesila", napisao je popularni Suba.

01. svibanj 2024 03:55