StoryEditorOCM
NogometPrije Engleske

Hrvatski napadači spremni kao zapete puške: Umor? Pa, mi možemo igrati već danas, a Modrić zaslužuje Zlatnu loptu

Piše PSD
9. srpnja 2018. - 21:09

Dva dana uoči polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske pred novinare su izašli Mario Mandžukić i Andrej Kramarić.
Znači li to da su dvojica napadača na presici da će Hrvatska protiv Engleske zaigrati s dva napadača?
- Nismo o tome razgovarali. Prerano je govoriti o tome - rekao je Mandžukić.
- To je zapravo pitanje za izbornika, ne za nas - dodao je Kramarić.
Jeste li znali da je oko 6000 navijača slavilo pobjedu Hrvatske u Njemačkoj?
- Pretpostavili smo jer ima puno Hrvata u Njemačkoj i cijeloj Europi. Hvala na podršci, Hvala svima na podršci - rekao je Kramarić.
- Kada vidimo da smo svi kao jedno, naravno da nam je to veliki poticaj i dodatna motivacija.
Je li Hrvatska favorit protiv Engleske s obzirom na iskustvo i zvijezde?
- Šanse su 50-50. Sve ekipe koje su ovdje su zasluženo tu. Nemamo straha protiv nikoga, ali slažem se da imamo dobre igrače i iskusne - odgovorio je Mandžukić.
- Teško mi je reći tko ima prednost - nadovezao se Kramarić.
Je li Hrvatska za Englesku najteži suparnik dosad i hoćete li pozdraviti Jamieaja Vardyja?
- Da, hoće. Moram reći da je Engleska za mene bila jedan od favorita i prije SP-a. Svi su mladi, željni dokazivanja. Nemaju glumaca. Bit će mi drago vidjeti Vardyja koji je sjajan momak, bili smo cimeri u Leicesteru.
Utjecaj Dalića na momčad?
- Već smo puno razgovarali o tome. Dalić nam je jako bitan. Miran je i puno razgovara s igračima, nismo ga puno vidjeli ljutog ili nervoznog. To puno utječe na nas igrače. Mi ga pratimo i vjerujemo i njemu i njegovom stručnom stožeru. On je sigurno jedan od razloga za uspjeh - rekao je Mandžo.
Umor?
- Mi smo spremni već danas za igru. Ovo je polufinale SP-a, nema igrača koji bi se žalio na nešto. Uostalom to ćete i vidjeti na terenu - rekao je Mandžo.
Što kažete o mogućnosti da Luka Modrić osvoji Zlatnu loptu?
- On je za taj uspjeh radio godinama. On je naš kapetan i vuče nas i iskreno mu želim da dobije Zlatnu loptu, zaslužuje ju. Sada moramo misliti na uspjeh cijele ekipe, a on na kraju neka bude taj kojeg će izabrati. Zaslužuje to - objasnio je Mandžukić.
Imate ove godine iskustva s Kaneom, Allijem, Trippierom. Koliko su dobri kao i cijela Engleska?
- Već smo rekli da je drugačije igrati za klub i reprezentacije. Naravno da znam sve engleske igrače, mam visoko mišljenje o njima. Kao što sam rekao, šanse su 50-50.
Koji stil igre odgovara Hrvatskoj?
- Rekao bih da su Englezi malo promijenili stil igre. Oni za mene igraju dobar i atraktivan nogomet. Teško je reći što kome paše. Velik je ulog i trebat će bit koncentriran posebice u obrani. To znaju biti utakmice u kojima odluče greške ili individualna kvaliteta - rekao je Kramarić.
Osjećate li veliki pritisak uoči polufinala?
- Nama je najveći pritisak prošao nakon Danske. Sada uživamo u ovome što nam se događa i puno nam je lakše. Postoji malo pritiska, ali veselimo se što smo tu - izjavio je Mandžukić.
Iskustva o Engleskoj i igranju u Engleskoj.
- Ekipa je gazila kroz cijelu sezonu i ja nisam dobio pravu priliku. Veliko mi je iskustvo osvajanje naslova s Leicesterom, a razumljivo je da trener nije želio mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Bilo je to sjajno iskustvo o kojem bih mogao pričati danima, ali nadam se da ću godinama moći pričati o osvajanju Svjetskog prvenstva - zaključio je Kramarić.

05. svibanj 2024 19:41