StoryEditorOCM
Nogometpodjela bodova

Hrvatska remizirala s Češkom: nakon užasnog prvog poluvremena Perišić golčinom donio bod ‘vatrenima‘

Piše Hina
18. lipnja 2021. - 20:02

U utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska je na Hampden Parku u Glasgowu odigrala 1-1 protiv Češke i tako zadržala izglede za plasman u osminu finala.

Vodeći pogodak za Češku postigao je Patrik Schick u 37. minuti iz kaznenog udarca, koji je Španjolac Carlos del Xerro Grande dosudio na intervenciju VAR-a, zbog toga što je Dejan Lovren u skoku nenamjerno laktom udario Schicka u nos.

Izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Perišić u 47. minuti, kad je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i sa desetak metara desnom nogom pogodio suprotni kut čeških vrata.

Najbolju priliku za Hrvatsku u prvom poluvremenu imao je Ante Rebić, samo minutu nakon što su Česi poveli, ali je u situaciji kad je bio sam pred češkim vratarom Vaclikom pucao pokraj vrata. 

Dalićevi izabranici su odigrali bolje u drugom poluvremenu i bili opasniji pred suparničkim vratima, a najbolju priliku imao je u 73. minuti Nikola Vlašić, ali je njegov šut sa desetak metara prošao pokraj lijeve vratnice.

Nakon nepotpunog drugog kola Češka je vodeća s četiri boda. Engleska ima tri, a Hrvatska je treća s jednim bodom. Bez bodova je Škotska.

20. travanj 2024 14:26