StoryEditorOCM
Nogometsvježa krv

HNS će danas na Šubićevcu promovirati novog, mladog suca: ‘Patrik Kolarić debitira u utakmici Šibenika i Slaven Belupa‘

Piše SN
16. travnja 2022. - 12:27
Patrik Kolarić svoj debi imat će u 31. kolu Prve HNL na susretu Šibenika i Slaven BelupaBoris Kovačev/Cropix

Komisija nogometnih sudaca HNS-a želi poraditi na suđenju u domaćem nogometu, a jedan od važnijih segmenata je razvoj i stvaranje novih mladih sudaca. Iz HNS-a su objavili da je uspješno okončana edukacija treće generacije sudaca. Domaći nogomet je dobio nove VAR i AVAR suce, te suce koji mogu suditi uz VAR tehnologiju. Jedan od njih, Patrik Kolarić, svoj debi će imati već u 31. kolu Prve HNL na susretu Šibenika i Slaven Belupa.

"Izražavam osobito zadovoljstvo zbog činjenice da smo završili edukaciju treće generacije sudaca koji imaju VAR kompetencije. Shodno tome, imamo dva nova VAR suca i suca koji mogu suditi uz VAR tehnologiju, Patrika Kolarića i Antu Čulinu, odnosno AVAR suce Luku Pušića i Kristijana Novosela. Posebno želim istaknuti Patrika Kolarića i Antu Čulinu, koji su prvi suci koji će suditi Prvu HNL, a prošli su kompletan Mentorski program KNS. Pohvaljujem sve koji su svih ovih godina radili na edukaciji sudaca, a posebno se zahvaljujem svojim najbližim suradnicima Vladi Svilokosu, Ediju Šunjiću, Anti Vučemiloviću, Tomi Petroviću, Šimi Vukići i Ivici Modriću, koji su u ovaj uspjeh ugradili najviše truda i vremena", rekao je predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić pa dodao:

"Naravno da je najteže stvoriti suca, kao i igrača. Taj proces traje i ne možemo ga preko noći ostvariti, ali postupno idemo prema ostvarenju naših obećanja, da ćemo stvarati nove suce koji će svojom kvalitetom moći konkurirati za najveće utakmice u Europi i svijetu."

image

Bruno Marić

Damir Krajač/Cropix

Marić je najavio i debi mladog Kolarića.

"Patrik Kolarić već u 30. kolu HT Prve lige ima svoj debi, utakmica Šibenik - Slaven Belupo najveći je sportski uspjeh kolege Patrika Kolarića, ali i najveća čast. Molim sve klubove kojima će u prvim utakmicama suditi naši mladi suci, da ih podrže, olakšaju im početak njihove karijere u HT Prvoj ligi. To je u interesu svih nas koji živimo nogomet. Komisija nogometnih sudaca HNS-a čvrsto stoji iza kvalitete svih novih sudaca koje ćete vidjeti na prvoligaškim terenima jer svi koji dobiju tu čast prošli su višegodišnju edukaciju, koja je na razini najrazvijenijih nogometnih nacija. Unaprijed se zahvaljujem svim igračima Šibenika i Slaven Belupa na podršci sucu, želim da na utakmici u Šibeniku najbolji igrač utakmice bude sudac Patrik Kolarić! Sretno svima i vidimo se na Šubićevcu!”, zaključio je Marić.

24. travanj 2024 18:03