StoryEditorOCM
NogometNogomet

Hajduk za početak i kraj: Šibenčani idu na Poljud bez najboljeg strijelca

7. prosinca 2019. - 14:58

Nogometaši Šibenika vrlo dobru jesensku polusezonu počeli su, ali i završavaju, utakmicama s Hajdukom 2. Naime, s Hajdukovim 'bekavcima' momčad trenera Krunoslava Rendulića predstavila se šibenskoj publici pobjedom (3:2). Bila je to možda i ljepotica jeseni.

A uoči odlaska na zimski odmor 'narančasti' će odigrati posljednju utakmicu ovog dijela sezone opet protiv Hajduka 2. Da budemo precizni, prva je to utakmica drugog dijela 2.HNL, međutim zbog zgusnutog kalendara na proljeće bit će odigrana već u nedjelju na Poljudu:

- Iskreno, poraz u Kupu od Lokomotive ostavio mi je gorak okus u ustima. Čujte, cijelu polusezonu nismo izgubili niti jednu utakmicu kući. Baš sam nekako očekivao da ćemo napraviti puno više. Ali, jednostavno nije to bio naš dan. Nismo bili pravi, a Lokomotiva je prekvalitetna da to ne bi iskoristila. Zato bi nam tri boda s Poljuda baš lijepo zaliječila te rane. U svakom slučaju, protiv Hajudka ćemo ići na pobjedu. Samo je pitanje kako će se sve odviti na travnjaku- kazao je Boris Pandža, pouzdani stoper Šibenika.

Unatoč pobjedi u prvoj utakmici, igrači Hajduka, posebice Bajić, Blagaić i Kreković zadali su puno glavobolja obrambenim igračima Šibenika:

- Iskreno, oni su za mene kao obrambenog igrača jedan od najtežih protivnika. Imaju u napadu niz kvalitetnih, poletnih, raznovrsnih igrača... Inače, s Hajdukom su utakmice uvijek lijepe za oči. Uvijek bude puno golova i lijepih poteza. Nadam se da u nedjelju neće biti puno lopti u našoj mreži, ili vjerujem da će njihov vratar više puta od našega više puta morati vaditi loptu iz mreže- veli Pandža.

I trener Rendulić dijeli Pandžino mišljenje kako je sraz s Hajdukom jedna od najzahtjevnijih utakmica u 2.HNL:

- Hajduk je ekipa prepuna kvalitete koju demonstrira iz kola u kolo. Međutim, mi smo spremni i očekujem nova tri boda- jasan je Rendulić.

U utakmici s Hajdukom on neće moći računati na kartoniranog Kukeca. No, u autobus neće ni još jedan važan igrač iz ofenzivnog dijela momčadi. Ili, na Poljudu neće zaigrati ni Luka Juričić, najbolji strijelac Šibenika ove jeseni, koji je u zadnje vrijeme pao u drugi plan iza Ivana Antunovića.

Međutim, njegovo izostavljanje iz momčadi nije taktičkih razloga:

- Juričić ima problema s ložom. Preporuka je da odmori nekoliko dana. Ne želim s njim ništa riskirati. Najvažnije je da ga imamo zdravog za nastavak prvenstva- objasnio je Rendulić.

Utakmica Hajduk 2- Šibenik igra se u nedjelju, 8. prosinca, s početkom u 13 sati uz izravan TV prijenos na HNTV-u.

Poslije te utakmice, nogometaši Šibenika imaju zimsku pauzu, a početak priprema za drugi dio prvenstva očekuje se sredinom siječnja.

24. travanj 2024 11:25