StoryEditorOCM
NogometNitko nije prezadovoljan

Hajduk nije vratio igrača, Šibenik ga nije otkupio, a Jakoliš je unatoč pogocima ostao na istom mjestu

Piše Jurica Radić/SN
10. siječnja 2022. - 08:32

Otišao je Dimitrios Diamantakos, ali nije se vratio Marin Jakoliš. Jedan od najboljih igrača HNL-a prošle jeseni još uvijek je posuđeni igrač Hajduka u dresu Šibenika. I kako stvari stoje, neće se tu ništa bitno mijenjati do kraja sezone, premda u trokutu želja nitko nema ispunjen zacrtani cilj.

Hajduk nije vratio igrača, Šibenik ga nije otkupio, a Jakoliš je unatoč pogocima ostao na istom mjestu.

- Osigurali smo sredstva za otkup ugovora Marina Jakoliša, ali igrač nije pristao - rečeno je početkom godine iz Šibenika.

Jakoliš je prošlog ljeta otišao na posudbu među Narančaste zaključivši potom jesen na trećem mjestu ljestvice strijelaca iza Drmića i Livaje. Brojke su bile čudesne, u 19 nastupa upisao je 10 zgoditaka i pet asistencija. Definitivno najugodnije iznenađenje jeseni, igrač koji je najviše napredovao.

Jasno je i zbog čega jer opet su brojke pravi argument. U 64 nastupa ukupno u Hajduku postigao je tri zgoditka. Nema se što dodati, preporodio se Jakoliš na svom Šubićevcu prošle jeseni. Ali, ipak nije dovoljno dobar za Hajduk?

U konačnici dođemo do takvog zaključka, premda je situacija malo zamršenija. Jer, apsurdno zvuči, ali Jakoliš je unatoč pogocima uzaludno zakucao na zatvorena vrata, na već popunjene pozicije. Lijevo krilo, to je uloga koju je najčešće imao u Šibeniku, a na toj poziciji već egzistira najveća transferna nada Hajduka u bliskoj budućnosti, 19-godišnji Stipe Biuk.

Uz Biuka već je tu ulogu obnašao i Jan Mlakar, povremeni slovenski reprezentativac, kojeg je Hajduk s velikim ambicijama doveo prošlog ljeta. Dodamo li k tome i najavu da bi među Bijele mogao Nikola Kalinić, taj angažman pomaknuo bi Livaju upravo na poziciju lijevog krila, gdje je i počeo s igranjem u Hajduku u veljači prošle godine.

Ni desna strana nije ništa manje popunjena, dapače, gotovo kao i na lijevom krilu. Sahiti, Ljubičić, Kačaniklić, a pretendira i nedovoljno oporavljeni Eduok na tu poziciju. Jasno je zašto onda nema Jakoliša na “radaru” kada je Hajduk već popunjen s igračima sličnog profila.

Je li Jakoliš kvalitativno snažniji od većine nabrojenih zanimljivo je pitanje, ali teško ćemo ove zime saznati odgovor premda Hajduk teoretski može do kraja siječnja vratiti svog 25-godišnjeg krilnog napadača. Na Šubićevcu po ugovoru ostaje do kraja sezone, a potom će ponovno Hajduk biti “na štihu”.

Ugovor s Jakolišem Bijeli imaju do ljeta 2023. godine.

18. travanj 2024 13:18