StoryEditorOCM
Nogometcrna mačka

Grozna tradicija se nastavlja: Osijek bolji od Šibenika u Gradskom vrtu, pogledajte golove

Piše Krešimir Gulin
12. prosinca 2021. - 15:05

Šibenik  nije uspio srušiti groznu tradiciju koju ima s Osijekom otkako se prošle sezone vratio u 1.HNL. Narančasti su i sedmi put poraženi protiv Slavonaca, a ako im išta može pružiti utjehu onda je to podatak da su barem uspjeli postići prvi gol u međusobnim susretima.

Trener Šibenika Rosas je od početka bacio sve karte u napad, izveo poprilično ofenzivan sastav. I krenuo je Šibenik dosta hrabro, Jakoliš i Delić u prve dvije minute su malo zagrijali vratara Osijeka Malenicu. Međutim, brzo su se veselili domaćini. Nakon jedne naizgled bezazlene lopte grubo je pogriješio stoper Šibenika Bilić, pa je Argentinac Mierez bez većih problema prekinuo golgeterski post koji mu je trajao još od Velike Gospe.

Nisu se Šibenčani ni oporavili od šoka, a već u 6. minuti još jedna lopta završila je u mreži Rogića. Pred vratima Šibenika domaćini su se osjećali kao na šetalištu uz Dravu. Hiroš je izbio sam ispred Rogića, vratar Narančastih je obranio, ali lopta se odbila do Bohara koji s dva-tri metra gura u prazan gol.

Vatromet je nastavljen samo 60-ak sekundi kasnije. Šibenik se vratio u igru lijepim golom Antonija Marina. Bila je to duga akcija gostiju, na koncu je Delić uposlio Marina koji je okrenuo Bočkaja i zakucao pod gredu.

Kratko 'primirje'na travnjaku završilo je u 23. minuti. Opet su Šibenčani darivali Osijek, ovaj put Sahiti, ali je odličan udarac Kleinheislera sjajnom paradom obranio Rogić.

U 'trči i pucaj' nogometu Osijek se bolje snalazio. Prelako je momčad Nenada Bjelice dolazila u opasnu zonu. To je dovelo do toga da Rogić i treći put kapitulira u 33. minuti. Klasični trokut odigrali su na desnoj strani Bohar, Bartolec i Kleinheisler, da bi Mađar završio posao snažnim i preciznim udarcem pod gredu.

U drugom poluvremenu show je otišao u drugi grad. Kao da je hladno vrijeme sa snijegom koji je propadao 'zaledio' nogometaše obiju momčadi. U takvoj konstelaciji snaga Osijek je bio zadovoljniji i mirno kontrolirao zbivanja na travnjaku. Dapače, Bjeličina momčad bila je bliže četvrtom golu nego Šibenik smanjenju rezultata. Pokušao je Rosas i sa svojim internacionalcima s klupe (Dasilva, Bedoya, Cvetković), ali ni oni nisu imali snage donijeti impuls koji bi ugrozio prodor Osijek na vrh tablice.

Zaprijetio je samo najbolji igrač Šibenika Antonio Marin u 86. minuti nakon kornera, ali čudesno je reagirao Malenica.

Mierez 1:0

Bohar 2:0

Marin 2:1

Kleinheisler 3:1

Nogomet: 1.HNL

Osijek- Šibenik 3:1  (3:1)

OSIJEK- Stadion u Gradskom vrtu.  Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica)- 6,5. Strijelci: 1:0 Mierez (3.), 2:0 Bohar (6.), 2:1 Marin (7.), 3:1 Kleinheisler (33.). Najbolji igrač: Damjan Bohar (Osijek).

Osijek (4-2-3-1): Malenica (6,5)- Bartolec (6,5), Škorić (6,5), Lončar (6), Bočkaj (6)- Nejašmić (6) (od 61. Brlek -), Žaper (6)- Bohar (7,5) (od 75. Pilj -), Kleinheisler (7,5) (od 84. Jurčević -), Hiroš (6) (od 61. Gržan -)- Mierez (7) (od 84. Daku -).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6,5)- Batarelo (5,5), Perić (5,5), Bilić (5) (od 63. Dasilva -), Mina (5,5)- Ćurić (6), Bačelić- Grgić (-) (od 21. Rak 5,5)- Sahiti (5) (od 63. Bedoya -), Marin (6,5), Jakoliš (5,5)- Delić (6) (od 78. Cvetković -).

19. travanj 2024 22:19