StoryEditorOCM
NogometKvalifikacije za EU

Gračanu treća na Šubićevcu nije bila sretna: joker s klupe McLennan s dva pogotka preokrenuo rezultat i odnio bodove u Škotsku

11. rujna 2019. - 00:25

Treća na Šubićevcu nije bila sretna za Nenada Gračana. Nakon što je kao izbornik U-21 selekcije pobjeđivao u Šibeniku San Marino (4:0) i Norvešku (3:1), kiksao je protiv Škotske. Tako su 'mali Vatreni' napravili krivi korak već na prvoj stepenici na putu prema Euru koji će 2021. godine biti odigran u Sloveniji i Mađarskoj. Premda se radi o nama susjednim zemljama, očito put do njih bit će vrlo trnovit. Jer, samo pobjednici devet skupina će se izravno plasirati na Euro, dok će se za preostalo jedno slobodno mjesto u play offu boriti dvije najbolje drugoplasirane momčadi.

Gračanova momčad silno je podsjetila na onu Dalićevu iz Azerbejdžana otprije dva dana. Poveli su već u 10. minuti nakon dobre akcije dvojice dinamovaca. Moro je centrirao, a Kulenović u stilu nekog centarfora s Otoka glavom zabio iz srca kaznenog udarca. I umjesto da nokautiraju Škote, dopustili su im da se vrate u igru. Naime, kako je utakmica odmicala gosti su bili sve hrabriji. Ključan potez napravio je njihov izbornik Gemmill kada je u 78. minuti uveo Connora McLennana. Taj škotski joker s klupe 'uništio' je Hrvatsku s dva gola. Najprije je poravnao u 81. minuti preciznim udarcem nogom u Šemperovu malu mrežu, da bi potom u 89. minuti glavom matirao hrvatskog vratara i 'zaledio' Šubićevac.

Inače, Šibenik se još jednom pokazao kao dobar domaćin reprezentaciji Hrvatske. Premda je stadion na Šubićevcu još daleko da zadovolji uvjete da ugosti A reprezentaciju, mladi Hrvati i Škoti su se osjećali ugodno. Publika je došla u lijepom broju, uređene su svlačionice i travnjak. Sve u svemu, fin ugođaj.

Kako to obično biva kad igraju mlade reprezentacije, tako je i šibenska utakmica bila meka za brojne skaute koji su došli uživo pogledati Mora, Nejašmića, Majera i društvo. Na tribinama je bilo i podosta poznatih lica iz domaćeg nogometa, od Nikice Cukrova, Mladena i Nene Pralije, Branka Miljuša, Mate Bilića, Petra Krpana, Stanka Mršića... Neizostavna je bila i jaka delegacija HNS-a, koju su predvodili izvršni dopredsjednik Marijan Kustić, 'vječni' Zorislav Srebrić i domaćin Ante Kulušić. Na koncu, najsretniji na tribinama bila su četvorica Škota iz okolice Edinburgha koji su potegli do Šibenika:

- Hrvatska i Šibenik su predivni. Inače, imamo dosta dobrih prijatelja iz Hrvatske - rekao nam je Škot Stuart, koji je u društvu svojih prijatelja u kiltova razvio škotsku zastavu na zapadu i plijenio pozornost ostatka publike.

Hrvatska- Škotska 1:2 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 2134. Sudac: Michal Ocenaš (Slovačka) -6. Strijelci: 1:0 Kulenović (10.), 1:1 McLennan (81.), 1:2 Mc Lennan (89.). Najbolji igrač: Connor McLennan (Škotska).
Hrvatska: Šemper (5,5), Hujber (5), Šutalo (5), Kalaica (5,5) (od 83. Soldo), Sosa (5,5), Nejašmić (5,5), Moro (6), Ivanušec (5,5), Majer (5,5) (od 78. Ćuže -), Bradarić (5,5) (od 68. Marin -), Kulenović (6,5) (od 83. Bistrović -).
Škotska: Doohan (7), Mc Cronie (6,5), Johnston (7), Porteous (7), Harvie (6,5), Magennis (6,5), Campbell (6,5), Reading (6) (od 78. Middleton -), Ferguson (6) (od 78. McLennan 8), Hornby (7), Holsgrove (6) (od 85. Maguire -).

25. travanj 2024 23:15