StoryEditorOCM
NogometPresudio jedan gol

Gorica prekinula pozitivni niz Šibenika. Schildenfelda zaustavila greda u sudačkoj nadoknadi

Piše Krešimir Gulin
13. veljače 2021. - 17:05

Gorica je baš crna mačka Šibeniku. Ili, Turopoljci su i treći put ove sezone svladali Narančaste i prekinuli im lijepu seriju od pet pozitivnih rezultata.

Gorica i Šibenik kao da moraju igrati u nemogućim uvjetima. Nakon dvoboja na Šubićevcu koji je obliježila olujna bura, ovaj put su zaigrali na minus tri, zaleđenom travnjaku i oštrom sjevercu.

Takva nepogoda uvjetovala je da u prvom poluvremenu takmaci nisu pružili baš najbolji nogomet na svijetu. Šibenik je iskoristio činjenicu što je igrao uz pomoć vjetra, pa je imao blagu terensku inicijativu. Međutim, momci trenera Krunoslava Rendulića premoć u posjedu nisu pretvorili u neke izgledne prigode. Domaćinima je najozbilnije zaprijetio Deni Jurić u 27. minuti. Najbolji strijelac Šibenika opalio je iz voleja, a super efetan pogodak spriječio je paradom vratar Gorice Banić.

Kakav je bio prvi dio utaimice najbolje sugerira podatak da smo prvi udarac u okvir gola zabilježili tek u 22. minuti. I to je bilo više za statistiku, jer je udarac Krizmanića iz daljine završio u Labrovićevom naručju.

Međutim, vratar gostiju imao je puno ozbiljniju intervenciju u 41. minuti. Kratko je loptu vratio makedonski branič Todoroski, no Labrović je istrčao daleko izvan laznenog prostora i u svojstvu četvrtog stopera spriječio Kalika da ode prema praznoj mreži.

Koliko je Oreščanin bio nezadovoljan igrom svojih prema naprijed, vidjelo se i po tome što je odmah na početku drugog poluvremena napravio trostruku zamjenu igrača iz ofenzivnog dijela.

Ali, nije to donijelo neki fortunal Gorice. Dapače, vrlo malo dobrog nogometa vijdelo se u prvih 25 minuta drugog poluvremena. Obje momčadi su se mučile kako spojiti tri kvalitetna dodavanja, tako da su se Sinjani među vratnicama Banić i Labrović uglavnom smrzavali.

Gol odluke pao je u 71. minuti. S obzirom na zbivanja na terenu bilo je logično da se to desi iz prekida. Todoroski je izzgubio banalan duel sa Špikićem iz kojeg su domaćini dobili korner. Nekadašnji hajdukovac, a budući dinamovac Špikić ubacio je iz kuta na metar-dva od Labrovića koji je ostao ukopan na gol liniji, nije dobro reagirala ni obrana Narančastih, pa je Babec ni kriv ni dužan ugurao loptu u mrežu.

Pokušao je Rendulić trostrukom zamjenom prodrmati svoje. Među ostalim, uveo je i argentinskog napadača Bailonea, koji je pucao preko gola u 78. minuti. Tražili su Šibenčani u toj situaciji kazneni udarac zbog igranja rukom jednog nogometaša Gorice, međutim Batinić je ostao nijem kao i njegov kolega Bel u VAR sobi.

Gosti nisu imali sreće u sudačkoj nadoknadi kada je bivši stoper Vatrenih Schildenfeld reagirao poput pravog nadača. 'Šifo' je jedan ubačaj iz kornera primio na prsa, opalio iz voleja ali je njegova lopta završila na gredi. Tako je Gorica preživjela šibenski uragan u završnici i s(p) retno odnijela sva tri boda u susretu u kojem su gosti imali dvostruko više udaraca prema golu.

Gorica- Šibenik 1:0 (0:0)

VELIKA GORICA-  Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek) -6. Strijelac: 1:0 Babec (71.). Najbolji igrač: Hrvoje Babec (Gorica).

Žuti karton: Anthony Kalik (Gorica)

Gorica (4-2-3-1): Banić (6,5)- Doka (6,5), Steenvoorden (6), Jovičić (6), Krizmanić (6)- Babec (6,5), Kalik (6) (od 72. Pršir -)- Špikić (6,5), Suk (5,5) (od 46. Mitrović 5,5), Hamad (5,5) (od 46. Dvorneković 5,5)- Dieye (5,5) (od 46. Mudrinski 5,5).

Šibenik (3-4-3): Labrović (5,5)- Pandža (5,5), Schildenfeld (6), Bilić (6) (od 86. Mina)- Todoroski (5) (od 76. Pajić -), Ćurić (6,5), Alimi (5,5), Kvesić (5,5) (od 86. Martin -)- Prince (5,5) (od 76. Bailone -), Rak (5,5) (od 76. Španja -), Jurić (6).

23. travanj 2024 20:56