StoryEditorOCM
NogometPovratnički razgovor

Gordon Schildenfeld: Vraćam se u svoj grad, u svoj klub, tamo gdje je sve počelo. Iskreno se radujem tome

Piše Davor Trutin/SN
7. siječnja 2021. - 08:49

Posve neočekivano šibenski prvoligaš je ove zime pred realizacijom možda i najzvučnijeg transfera HNL-a. Na Šubićevac se vraća Gordon Schildenfeld i to je već velika vijest sama po sebi.

Iskusni trideset petogodišnji branič sada je to već pa gotova stvar vraća se poslije 13 godina u klub u kojem je ponikao i počeo graditi svoju prilično respektabilnu karijeru. Ulovili smo ga na Cipru dok je pakirao kovčege, dok je njegov sad već bivši klub Anorthosis u tom trenutku igrao prvenstveni dvoboj s Achnasom. Pakiranje kovčega samo je potvrda da popularni Šifo napušta ovaj otok u Sredozemnom moru i vraća se u Hrvatsku.

-Evo, baš se pakiram, imam poprilično posla oko prtljage, kutija. Tu je supruga, djeca, dva psa, mačka…baš sam se naradio ha,ha – kaže nam dobro raspoloženi Šifo.

Na Cipru je od 2017.godine, u Anorthosisu iz Famaguste koji svoje utakmice igra u Larnaki Šibenčanin je bio kapetan, ali i ljubimac navijača. Šifo je friško razvrgnuo ugovor s Cipranima i otvorio put povratka.

-Tako je, bilo je tu nekih caka, ljudi iz kluba su bili iznenađeni ali jednostavno sam se zasitio Cipra. Ne mogu reći, tu mi je bilo lijepo, ali osjetio sam da je trenutak za rastanak. Imao sam i neka različita razmišljanja sa trenerom i odlučio sam se na ovaj potez. Rekao bih da je bilo nekih nesuglasica, ali sve u svemu rastali smo se u korektnim odnosima – kaže Gordon.

Navijači su se na društvenim mrežama od Šife oprostili lijepim riječima i zahvalom za sve što je proteklih godina napravio za klub. A, napravio je dosta, odigrao 109 utakmica, zabio 9 golova, nosio kapetansku traku. No, njegovim odlaskom sa Cipra najviše je profitirao Šibenik.

-Eto, vraćam se tamo gdje je sve počelo, i gdje će ako sve bude išlo kako treba sve i završiti. Barem što se igračke karijere tiče. Imali smo puno razgovora ja i Joso (Josip Bulat, predsjednik NO kluba op..a) i evo sada smo uspjeli sve realizirati, rekao bih da su se sada sve okolnosti poklopile i dogodio se ovaj povratak. Šta reći, vraćam se kući, u svoj klub, svoj grad. Iskreno se radujem tome, dolaziti na treninge sa smiješkom, s guštom igrati s tim mladim igračima, i pokušati im pomoći kao i klubu da ostvari lakše svoje ciljeve.

Bivši Vatreni na Šubićevac dolazi posve spreman, kako tvrdi u top formi je iako će uskoro i 36.

-Odigrao sam 16 utakmica po 90 minuta u ciparskom prvenstvu, ozljede su me hvala bogu zaobišle. Dosta radim na sebi, na tijelu, i dolazim u Šibenik posve fizièki spreman. E, sada, nadam se da neće biti problema sa ozljedama, lošijim terenima…Vidite kako su se karijere profesionalaca produžile, igrači sa 36, 37 ili čak 39, 40 godina poput Ibrahimovića igraju još uvijek na visokoj razini. Šibenik se bori za ostanak, ima mladu momčad ali uprava nastoji dodatno osnažiti ekipu.

Koliko poznaje ekipu, HNL, trenera?

-Trenirao sam malo s njima prošlo ljeto i znam da tu ima jako dobrih, nadarenih igrača i par nešto iskusnijih. Ne sumnjam da ću se brzo tu uklopiti, iako nema puno vremena jer prvenstvo se nastavlja već 23.siječnja. Što se HNL-a tiče neke stvari se ne mijenjaju otkako sam zadnji puta nastupao u našoj ligi, Dinamo je i dalje ispred svih, ali tu je sada Osijek koji se diže, s mojim prijateljem Silvijom Čavlinom u stožeru, europska Rijeka, Hajduk koji je tu negdje gdje je i bio prije par godina. Kažem radujem se novom povratku u HNL, imam taj entuzijazam kao da sam mnogo mlađi.

Kakav je dogovor sa ljudima iz kluba oko ugovora?

- Dogovorili smo se za ovu i iduću sezonu ali najvažnija je volja. Dok igraè u ovim godinama ima volju, želju koju itekako imam i kada s guštom dolazi na treninge onda sami papir nije toliko presudan – završio je naš razgovor Schildenfeld.

U Šibeniku ga očekuju idući tjedan, vjerujemo svi jedva èekaju da se ovaj prekaljeni nogometaš pojavi u svlačionici narančastih, i još više na travnjaku.

19. travanj 2024 23:49