StoryEditorOCM
NogometNavijački kantun

Funcuti uz pjesmu marširali po centru grada, a Torcida u Šibenik pristigla u manjem broju nego lani (FOTO)

1. studenog 2018. - 11:21

Iscrpljujuć je i dug bio dan za sve sudionike osmine finala Kupa u Šibeniku. Igrače, trenere, publiku, ali i policiju. Posljednje spomenuti bili su - kako su i najavljivali - u stanju visoke pripravnosti.

Po cijelom Šibeniku, gotovo na svakom koraku stajali su policajci. Na oprezu, ne bi li morali intervenirati da se ne ponove scene od prošle godine. Bilo je „veselo" već od jutra, kad je privedena skupina od 20-ak navijača pristiglih iz Zagreba. Nije, međutim, bila riječ o Torcidi Zagreb, već navijačima Dinama! Situacija se nakon toga primirila.

Funcuti su uz pjesmu marširali po centru grada, ali bez incidenata. Gužvu u gradu su stvarali i radovi na nekoliko punktova, koji su dodatno usporavali prekrcan šibenski promet. Ni nama novinarima nije bilo lako izabrati najbolji put do stadiona.

Torcida je u Šibenik pristigla u manjem broju nego lani. Na ogradi su mahom bili izvješeni transparenti splitske Torcide (udarni, „Nesvrstani", Pujanke). Stigli su na istok još Trogirani, Bračani, Kaštelani, te Makarani. Funcuti s druge strane u jednakom broju kao i lani. Nisu se obistinila predviđanja da će zapad biti slabije popunjen.

Hajduk je Šibenčane i ovoga puta namamio na Šubićevac.Nisu izostale međusobne provokacije i navijačko vrijeđanje. No, dojam je da su bile puno manje izražene nego dosad. Funcuti su se posvetili navijanju za svoj klub, posebno poslije šibenskoga gola. Grmilo je sa zapada „Forza Šibenik, vodi nas do pobjede..." Torcida je s istoka uzvraćala „Ajmo bijeli, ale".

U svom su se stilu Šibenčani rugali Tudoru, kad je udarcem gotovo dobacio do spomenika Radi Končaru. Šibenski su navijači u drugom poluvremenu digli poruku koja je glasila „Svojih se sela sramite, Šibenčanima se nazivate, na krpi Šibenik vam piše, zna se za koga ovaj grad diše". Namijenjenu, jasno je, Torcidi Šibenik.

Torcida je, pak, u 68. minuti proslavila rođendan uz koreografiju i „pristojan" broj pirotehnike. Kad je Hajduk poravnao na 1:1, Torcida je zapjevala „Hajduče, znaj, još nije kraj". Vrag je odnio šalu kad hajdukovci to pjevaju u utakmici kontra drugoligaša! U produžecima je upaljač bačen sa zapadne tribine pogodio Juranovića. Hajdukov je igrač poslije utakmice, međutim, bio pomirljiv.

- Ma, već sam zaboravio na to. Sve je to dio folklora - vrlo korektan je bio Juranović.

Torcidaši su na početku drugog produžetka sjeli uz povike „igrajte pičkice". Očito je to malo razbudilo „bijele", koji su na koncu iščupali pobjedu Šibeniku.

20. travanj 2024 13:59