StoryEditorOCM
NogometVijesti sa Šubićevca

Evo koga Čanadi vodi na pripreme u Sloveniju: zapelo oko dolaska hajdukovca, Šibenik bacio oko u Gradski vrt

Piše Šibenski.hr
19. lipnja 2022. - 11:48

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak će put Slovenije na dvotjedne bazične pripreme za novu sezonu. Trener Damir Čanadi odredio je 27 igrača koji će sjesti u autobus za Deželu.

To su: Rogić, Mesa, Kvesić, Perić, Marasović, Kreković, Burgui, Ćurić, Đaković, Torres, Bikić, Arai, Mina, Vidović, Delić, Šupe, Benić, Šimunović, Grdić, Rak, Matić, Bolanča, Čanadi, Škugor, Skorup, Barnabas i Koprivnik.

Od novih imena na popisu je 22- godišnji stoper Mislav Matić. Riječ je o nogometašu rođenom u Sinju, koji je u karijeri igrao za Rudeš i Lokomotivu, a na Šubićevac stiže iz ukrajinskog FK Minaja.

Narančastima bi se na pripremama trebao priključiti 23- godišnji Slovenac Matija Rom. Riječ je o desnom braniču s kojim su Šibenčani dogovorili suradnju.

Hrvatskoj publici Rom je poznat kao igrač zaprešićkog Intera, a Šibenik dolazi iz Ukrajine, točnije iz Kolos Kovalivke.

Dolazak Roma označio je odlazak Francuza Kloppa na posudbu u Dugopolje, budući da novi trener Šibenika ozbiljnije računa na još jednog desnog braniča- Benića, koji je veći dio prošle sezone proveo na kaljenju u BSK-u iz Bijelog Brda.

Kako se doznaje na Šubićevcu, daleko su odmakli pregovori s iskusnim 34- godišnjim veznjakom Patrickom Salomonom. Riječ je austrijskom nogometašu koji je veći dio karijere proveo u svojoj domovini (Austria Beč, Altach, Mattersburg,...), međutim u Šibenik bi trebao pristići iz grčkog Atromitosa kao slobodan igrač.

Također, čini se kako je zapelo oko posudbe Ivana Dolčeka iz Hajduka. Navodno, Splićani još uvijek nisu spremni pustiti brzonogog krilnog igrača na posudbu, jer računaju s mogućim prodajama Melnjaka ili Čoline.

Stoga su sa Šubićevca aktivirali vezu s Gradskim vrtom gdje trenutačno stanuje rođeni Šibenčanin Vinko Petković, koji također igra na pozicijama krilnog napadača.

18. travanj 2024 12:58