StoryEditorOCM
NogometNema predaje

Engleze puca optimizam: ne samo da se vide u finalu, nego će i osvojiti titulu

Piše R.R.
9. srpnja 2018. - 23:44

Samo su četiri utakmice do kraja Svjetskog prvenstva i samo su četiri reprezentacije ostale u utrci za naslov prvaka. Stoga nije niti čudno da svaka od zemalja polufinalista živi neki svoj san, neku svoju priču. I svi navijači se vide, ne samo u finalu, nego i na tronu.

Od četiri reprezentacije tri će uzeti medalju i to je važno, ostaje zapisano za povijest. Tko će se za dvadeset-trideset godina sjetiti četvrtog mjesta ? Svi se sjećamo bronce iz 1998., no bismo li pričali toliko da je susret na Parku prinčeva protiv "tulipana" drugačije završio.

Englezi su, zahvaljujući Sky Sports News imali priliku glasovati o novom prvaku. Sasvim logično je da su najviše glasova dali Englezima, čak 51 posto, Francuzima malo prednost ispred Belgije 23:22, dok su Hrvate smjestili na četvrto mjesto, s mizerna četiri posto.

Da je ovakva anketa u Hrvatskoj, Francuskoj ili Belgiji omjeri bi bili sigurni smo sasvim drugačiji. Puca i nas optimizam, ništa manje nego Engleze. I ne pravimo se Englezi, želimo i mi u finale, želimo titulu.

Pa eto, zašto se ne bi dogodilo recimo da u finalu igraju dvije reprezentacije koje do sada nisu osvojile titulu svjetskog prvaka. Belgijanci su u kvartetu bili u Meksiku 1986., Hrvati u Francuskoj 1998. Pa da sada ravnopravno razigraju za titulu. Neka ostane zapisana za povijest.

19. travanj 2024 02:27