StoryEditorOCM
NogometKomentar Ive Mikuličina

E, moj Bruno! Zašto šutiš poslije utakmice Rijeka- Šibenik u kojoj su Narančasti grubo oštećeni?

Piše Ivo Mikuličin
25. kolovoza 2021. - 09:20

E, moj Bruno! U zadnja dva tjedna svjedočimo nedosljednoj politici Komisije za suđenje ili ne baš uvjerljivim tumačenjem, a potom ne baš jasnom šutnjom, kad je trebalo glasno progovoriti.

- Ispričavamo se prijateljima nogometa što su u VAR-sobi bile krivo povučene crte kod spornog vodstva Rijeke u Osijeku. Ne, to nije bila najveća sudačka greška u petom kolu Prve hrvatske lige. Najveću je počinio Igor Pajač na utakmici Šibenik – Hrvatski dragovoljac, kad nije isključio domaćeg igrača Suada Sahitija – javio se minulog tjedna u novinama Bruno Marić, predsjednik Komisije za suđenje HNS-a.

Sahiti je zaista pretjerao u nasrtajima na suparničkog igrača, koji, također, nije bio nježan, ali je igrač „Dragovoljca“ pao kao pokošen poslije kontakta, koji je bio više nalik na milovanje nego na udarac. Na način, na koji bi mu na glumačkim vještinama pozavidjeli i Harrison Ford i Rade Šerbedžija, pa govoriti o „najvećoj sudačkoj greški“ zaista nema smisla.

Marić, međutim, šuti kao zaliven poslije utakmice Rijeka – Šibenik, na kojoj je, po ocjeni dalmatinskih sudačkih autoriteta, domaćin trebao od 35. minute ostati s igračem manje. Iako je imao već žuti karton riječki stoper Antonio Krešić se još barem dvaput koristio laktom prema licu suparnika, od kojih je start na šibenskog napadača u spomenutoj minuti imao gotovo elemente prijave sucu za prekršaje.

Zašto zagrebački sudac Pečarić nije kod 0:0 dodijelio Krešiću crveni karton(čitaj: drugi žuti), što bi značilo da Šibenčani igraju 65 minuta s igračem više? Zašto o tome šuti u prošlom kolu glasni Bruno Marić?

Odgovor na ta pitanja više je nego jasan: riječki moćnik Damir Mišković. Uostalom, svježa su sjećanja na prošlosezonsku utakmicu Rijeka – Šibenik (2:2), kad je, iako su dosuđena čak tri penala za domaćina, nezadovoljan suđenjem Mišković inicirao smjenu Komisije za suđenje...

26. travanj 2024 22:19