StoryEditorOCM
NogometTeški pregovori

Dva važna igrača Šibenika odbijaju potpisati nove ugovore. Iz kluba poručuju: ‘Nismo toliko jaki da ih ostavimo na tribinama‘

Piše Davor Trutin/SN
11. ožujka 2021. - 13:52

Osim borbe za ostanak u povratničkoj sezoni HNL-a Šibenèani vode borbu i za očuvanje i osiguranje kvalitetnog igračkog kadra i za iduće razdoblje. Bez jednog krucijalnog igrača su već ostali, Marko Bulat na ljeto odlazi u Dinamo, a do kraja aktualne sezone ostaje na Šubićevcu u statusu posuđenog igrača iz Maksimira. Bulat je međutim prošle godine potpisao ugovor što je Šibeniku omogućilo da transferom svog mladog kapetana u Dinamo ostvari rekordni transfer u povijesti kluba (navodno oko 2,2 milijuna eura)!

Većini aktualnog kadra trenutno šestoplasirane momčadi lige na ljeto istječu ugovori. Za sada je novi 2,5 godišnji potpisao tek Mario Ćurić. No, što je s drugima, zašto nema novih potpisa pitaju se mnogi. Štoviše, već neko vrijeme u medijskom eteru spominju se i mogući odlasci nekih istaknutih Šibenikovih prvotimaca, primjerice Nediljka Labrovića i Princea Ampema.

Za vratara i napadača Narančastih navodno je zainteresirana Rijeka, a činjenica da spomenuti dvojac i dalje nisu potpisali nove ugovore ovu priču dovodi u prilično realan kontekst. Zato smo za provjeru statusa tih igrača, razgovora oko ugovora pitali vodeće ljude kluba sa Šubićevca.

-Vidim, čitam kako se piše da Labrović i Prince na ljeto odlaze u Rijeku. Ono što znam je da je Šibenik obojici ponudio nove ugovore, i da se s obojicom igrača o tome razgovara već šest mjeseci. Oni do sada nisu potpisali nove ugovore, i hoće li to uraditi ja ne mogu reći. Mi ih ne možemo prisiliti, ali isto tako nismo toliko jaki da ne igraju ili brane do kraja sezone – kazao nam je iskreno predsjednik kluba Josip Bulat.

Sličnu priču ponovio nam je i novi glavni operativac kluba Kolumbijac Eduardo Zapata.

-Da, Prince i Labrović navodno odlaze u Rijeku doznao sam baš iz vaših novina, prema tome vi onda znate više od mene ha, ha – pokušao je prvo polu šaljivim tonom predstavnik kolumbijsko - jordanskih vlasnika Šibenika te nastavio ozbiljnijim tonom:

-S Labrovićem i Princeom se dugo već vode razgovori, odnosno s njihovim zajedničkim agentom oko produljenja ugovora. Kod Labrovića sam bio i kući, ponuđeni su im financijski poboljšani ugovori, ali evo i dalje nema dogovora. Naravno da smo zainteresirani za nastavak suradnje, ali još uvijek očito nismo pronašli dogovor koji bi sve zadovoljio. Idućih dana obavit ću još jedan krug razgovora sa svima pa ćemo vidjeti – kazao nam je Zapata, ostavljajući i dalje puno upitnika oko svega.

U nedavnom razgovoru ganski napadač Prince Ampem nam je na naše izravno pitanje o novom ugovoru kazao kako bi volio ostati u Šibeniku, ali da više o toj temi zna njegov agent. Za navodni interes Rijeke za vratara Labrovića kolaju neke neslužbene informacije već neko vrijeme, a posebno su aktualizirane nakon što je Dinamo potpisao Nevistića.

Visoki Sinjanin nam se na jučerašnji poziv nije javio, iako je uvijek dostupan i spreman na razgovor. Navijači Šibenika sigurno nisu sretni s ovim temama, manji broj shvaća zakone tržišta koji vladaju nogometom. No, nije mali broj onih koji smatraju da licitiranje i odugovlačenje s potpisom ugovora nije baš korektno, posebno kada se zna da je i Labroviću, inače zaista vrsnom i talentiranom vrataru te Princeu Ampemu Šibenik širom dao priliku da pokažu i razviju svoj potencijal, na obostrano zadovoljstvo.

I, ne samo njima već i mnogim drugima. Pritom se prisjećaju slučaja Gorana Tomića, negdašnjeg napadača Šibenika i sadašnjeg trenera Rijeke, koji je malo prije odlaska u Vicenzu 2000. godine potpisao novi ugovor sa matičnim klubom, čime je tadašnji klub Serie A na ime odštete Šibeniku uplatio tada rekordni iznos odštete (700.000 Eura).

A, sada je sličnu stvar napravio i Marko Bulat. Podsjetimo, prilikom posljednjeg ažuriranja poznatog i relevantnog internetskog portala transfermarkta upravo Šibenik napravio najveći skok u tržišnoj vrijednosti svojih igrača od preko 1000 posto!

26. travanj 2024 11:50