StoryEditorOCM
NogometŠibenik kod ‘fenjeraša‘

Duga je lista igrača na koje Rosas ne može računati za utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem: Konačno je u konkurenciji bivši reprezentativac

Piše Krešimir Gulin
29. listopada 2021. - 11:49

Nogometaši Šibenika okončali su seriju od pet uzastopnih domaćih utakmica u 1.HNL i otputovali u Zagreb gdje ih u subotu očekuje gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca. Momčad iz Sigeta je 'fenjeraš' na tablici i sigurno će se pokušati 'čupati0 kontra Narančastih, koji bi eventualnom pobjedom zašli u mirne vode.

- Nedvojbeno, u Kranjčevićevu dolazimo kao favoriti. Međutim, pokazalo se kako niti jedna utakmica u HNL-u nije lagana. Ali, uđemo li u utakmicu kako spada, uglavnom će se nas sve pitati- kaže Mario Ćurić, kapetan Šibenika.

Na Šubićevcu još pamte peto kolo kada su Dragovoljcu zabili šest komada i ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu:

- Da, naravno da se rado sjećamo te utakmice. Bila je to, vjerojatno, naša najatraktivnija igra ove sezone. Gubili smo na poluvremenu (1:2) i onda postigli pet golova u nastavku. Baš nam se otvorilo, kamo sreće da takvo nešto ponovimo i ovaj put- veli odlični veznjak Narančastih.

U zadnjih nekoliko utakmica na Šibenčanima je bio vidljiv umor. Posebice nakon pobjede nad Hajdukom. U tom smislu, na ruku im ne ide ni činjenica što su preko tjedna odigrali maraton u Kupu sa Slaven Belupom:

- Sigurno da se osjeti umor, fali nam igrača u rosteru. Od početka sezone, praktički uvijek igra istih 11. Što se tiče utakmice s Belupom, ona nas je dodatno iscrpila. Nije lako igrati produžetke, pucati jedanaesterce i onda još i ispasti. Jasno da ostaje žal. Međutim, moramo se nadati kako će umor prestati i napraviti sve da budemo dobri protiv Dragovoljca- zaključio je Ćurić.

Duga je lista igrača na koje trener Mario Rosas neće moći računati u subotnjoj utakmici. Što zbog ozljeda, bolesti ili kartona nema Perića, Kvesića, Bilića, Bačelića- Grgića, Sahitija i Mese. Ipak, neki igrači iz drugog plana koji su dobili prigodu u Kupu pokazali kako se na njih može računati (Grdić, Dasilva, Lopez, Cvetković, Đaković...). Iz tog bazena Rosas bi mogao proširiti roster:

- Da, u pravu ste. Evo, Doni Grdić je pokazao da se na njega može ozbiljno računati i zamijenit će kartoniranog Perića na poziciji stopera. Tu je i Indijac Jhingan, koji se vraća poslije duge ozljede i uskoro će dobiti priliku. Dobra vijest je da je u konkurenciji napokon i Ivan Močinić. To je igrač koji nam može jako pomoći- otkrio je Rosas.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Dasilva, Grdić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- A. Jakoliš, Marin, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Hrvatski dragovoljac- Šibenik igra se u subotu u 15 sati. Sudac je Mario Zebec (Cestica).

27. travanj 2024 05:52