StoryEditorOCM
NogometNogomet

Drugoligaš sa Šubićevca korak bliže prodaji; Hoće li 'narančasti' u ruke Indijaca odlučit će Gradsko vijeće iza Velike Gospe

30. srpnja 2019. - 15:32

HNK Šibenik još je jedan korak bliže prelasku u privatno vlasništvo. Točnije, u ruke tvrtke Paramount Grupa iza koje stoji indijski biznismen Punkaj Gupta. Takav zaključak nameće se nakon sjednice Povjerenstva za provedbu prikupljanja ponuda u postupku prodaje većinskog paketa dionica HNK Šibenika kojeg je formiralo šibensko Gradsko vijeće održane u utorak.

Naime, Povjerenstvo je odlučilo da ponuda Paramount Grupe udovoljava svim uvjetima javnog poziva. Konačnu odluku o prodaji oko 95 posto dionica HNK Šibenika koje je do sada držao Grad Šibenika donijet će šibensko Gradsko vijeće. Prema dostupnim informacijama ta sjednica šibenskog parlamenta trebala bi biti održana oko 20. kolovoza. Razlog tome je činjenica što je još dosta vremena potrebno za pripremu dokumentacije za sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se trebao naći i nacrt kupoprodajnog ugovora kojeg bi trebali potpisati predstavnici Grada Šibenika i Paramount Grupe.

Podsjetimo, Gradsko vijeće je formiralo Povjerenstvo koje broji 11 članova, budući da je u njemu participirao po jedan predstavnik svake političke stranke iz Gradskog vijeća.

S donošenjem ove odluke Povjerenstva bilo je poprilično natezanja. Budući da sve do utorka nisu imali konkretnih informacija o planovima indijskog investitora, članovi Povjerenstva su bili zatražili logičan 'time out'. U međuvremenu su šibenski predstavnici Indijca Punkaja Gupte odvjetnik Jasmin Avdagić i poduzetnik Ivica Plenča Povjerenstvu dostavili puno više podataka o svojim planovima na Šubićevcu.

U najkraćem, Indijci žele što brži povratak Šibenika u 1.HNL. Ne samo u seniorskoj konkurenciji, već i u mlađim kategorijama, posebice kadetima i starijim pionirima, u kojima su 'narančasti' lani ispali u niži rang. Povratak u elitno društvo od vitalnog je značaja za kvalitetan rad Omladinske škole. Također, bez navođenja konkretnih iznosa, najavili su i ulaganje značajno većih financijskih sredstava nego što je to bio slučaj do sada. Samo za ilustraciju, trenutačni godišnji proračun kluba iznosi oko 5,7 milijuna kuna

Nadalje, Indijci su kazali kako su spremni preuzeti sve obveze kluba, među ostalim i famozni kredit od oko 5,8 milijuna kuna za koji su jamci bili Grad Šibenik i tvrtka Vodovod i odvodnja. Na koncu, razjašnjeno je da novi vlasnik neće plaćati koncesijsku naknadu za korištenje stadiona na Šubićevcu i u Crnici.

Na koncu, kada su manje- više sve karte bačene na stol, 'zeleno svjetlo' da se Gradskom vijeću proslijedi odluka o prodaji HNK Šibenika Indijcima upalilo je sedam od osam članova Povjerenstva. 'Za' su bili Dario Kulušić (HDZ), Joško Šupe (SDP), Anton Dobra (Milan Bandić 365), Rikard Marenzi (NLSP), Dalibor Perak (Loza), Neven Samaržija (Hrast) i Milorad Mišković (HSS).

Jedina suzdržana bila je njegova predsjednica Ljubica Karudm iz HSU-a. Ona nam je pojasnila razloge svoje skepse:
- Od početka ovog postupka isto razmišljam. Moj stav je da javni poziv vrvi greškama i zato sam bila za njegovo ponavljanje. Međutim, većina mojih kolega iz Povjerenstva drži kako se te greške mogu ispraviti u ugovoru koji će se naći na sjednici Gradskog vijeća. Vjerujem da većina misli bolje od mene, ali ja od svojih stavova ne odustajem- kazala nam je Kardum.

Ipak, bez obzira na stav predsjednice Povjerenstva odluka o prodaji većinskog paketa dionica HNK Šibenika ode na Gradsko vijeće. A tamo će vrlo vjerojatno proći znamo li da tamo HDZ sa svojim partnerima ima većinu. A vladajućima u Šibeniku u interesu je dati u ruke nekome 'vrući krumpir' zvan nogomet.

18. travanj 2024 20:47