StoryEditorOCM
Nogometnarančasti na dravi

Donosimo zanimljivosti uoči utakmice u Gradskom vrtu: čak trojica trenera i sportski direktor Šibenčana nekada nosila dres Osijeka

Piše Sportske novosti
19. prosinca 2020. - 13:22

Uoči današnje utakmice 16. kola Prve HNL u Gradskom vrtu, gdje će Šibenčani pokušati odnijeti bod(ove) ove godine vrlo dobrom Osijeku,  donosimo vam jednu zanimljivost. Naime, posebnost ovog ogleda je i što će na obje strane biti po jedan igrač Osijeka u ulozi trenera svoje sadašnje momčadi.

I Krunoslav Rendulić i Nenad Bjelica, naime, početke svoje seniorske profesionalne karijere vežu uz bijelo-plavu boju. Čak su i zajedno igrali u istoj momčadi prvoligaša s Drave, a onda ih je život razdvojio jer Bjelica je prvi napustio Gradski vrt i otišao u španjolski Albacete.

I Rendulić je u karijeri krenuo drugim putem, promijenio nekoliko klubova u HNL-u i svuda ostavio trag. Nikad više nisu igrali zajedno u istoj momčadi, u klubu, u Hrvatskoj, a ni u inozemstvu, ali što se njihovih igračkih dana u Gradskom vrtu tiče, ostali su zapamćeni samo po dobrom.

Također, iz aktualanog kadra, struke i vodstva šibenske momčadi, čak četvorica aktera su svojedobno nosila dres Osijeka. Trener Rendulić, potom pomoćni treneri Klaudio Vuković i Anel Karabeg te sportski direktor kluba sa Šubićevca Ivan Bulat. Sveukupno su odigrali stotinjak utakmica u bijelo-plavom dresu, pišu Sportske novosti.

24. travanj 2024 13:48