StoryEditorOCM
NogometFešta u petak

Dolazi li Ćaleta- Car na svečani doček u Bilice kao igrač Marseillea? Duji će se odužiti i Šubićevac

18. srpnja 2018. - 16:14

I Šibenik će, točnije susjedna mu Općina Bilice dočekati svog junaka iz Rusije. Naime, svečani doček za 21- godišnjeg stopera Duju Ćaletu- Cara bit će organiziran u petak u 20 sati u Bilicama. Doček Ćalete- Cara kasni dan- dva u odnosu na ostale "Vatrene" iz opravdanih razloga.

Jer, mladi branič tijekom četvrtka bi trebao realizirati glavninu posla oko transfera iz austrijskog Red Bull Salzburga u francuski Marseille. Prema pisanju francuskog L'Equipea Marseille je spreman Austrijancima platiti 17 milijuna eura za usluge Duje Ćalete- Cara, čime bi Biličanin trebao postati drugi najplaćeniji hrvatski obrambeni igrač iza Dejana Lovrena. Tim iznosom, Francuzi su "slomili" žestoku konkurenciju Lazija i Seville koji su također bili zainteresirani za hrvatskog reprezentativca. Dakle, prođe li sve u redu na francuskoj obali Mediterana, Ćaleta- Car bi u svoje Bilice trebao doći kao novi igrač Marseillea.

- Doček će biti organiziran na igralištu u Stublju. Program će početi u 20 sati, dok se dolazak Duje Ćalete- Cara očekuje pola sata kasnije. Kako sada stvari stoje, Duje će doći sam u Bilice, gdje će ga dočekati obitelj, prijatelji i vjerujem brojni posjetitelji iz svih mjesta diljem Šibensko- kninske županije, pa i šire, zašto ne. Očekuje se nastup benda Amigos, bit će besplatnog piva, roštilja... Ne sumnjamo kako će biti zabavno, jer se želimo dostojno odužiti našem Duji, koji pronio ime Bilica u cijeli svijet. Pa, mi smo općina koja ima 2400 stanovnika i nije mala stvar da smo dali viceprvaka svijeta u nogometu. Uostalom, Bilice su sportsko mjesto. Neću nabrajati sve sportaše koje smo dali, ali evo- majka Dražena Petrovića je Biličanka, rođena Mikulandra- kazao je Josip Ćaleta- Car, načelnik Općine Bilice.

I u HNK Šibeniku, klubu u kojem je Duje Ćaleta- Car misle na svog "malog". Tako da će i na Šubićevcu biti upriličen svečani prijam za hrvatskog reprezentativca:

- Sve ovisi o igračevim obvezama. Znamo da ima dosta posla oko mogućeg transfera, no bit ćemo u kontaktu s njim. Ne smijemo kolidirati ni s feštom u Bilicama. Tako da je moguće da prijam za Ćaletu- Cara organziramo u subotu ili ponedjeljak- referirao nam je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

26. travanj 2024 17:05