StoryEditorOCM
Nogometveliki obrat

Dojučerašnji igrač Šibenika uhićen u Kolumbiji zbog pokušaja ubojstva pušten na slobodu! Njegov odvjetnik objasnio što se dogodilo

Piše Šibenski.hr
4. svibnja 2021. - 15:59

Kako javljaju kolumbijski mediji, dojučerašnji nogometaš Šibenika Juan Diego Nieva, pušten je na slobodu nakon što je uhićen zbog pokušaja ubojstva policajca te ilegalnog nošenja oružja.

Kako je potvdio odvjetnik koji je uzeo slučaj 22-godišnjeg igrača kluba América de Cali (iz kojeg je ovaj mladi veznjak stigao početkom sezone na posidnu na Šubićevac) Tužiteljstvo je odbacilo prvotne optužbe.

Odvjetnik je istaknuo da je nakon vještačenja utvrđeno da oružje, kojim je Nieva hodao ulicama višemiljunskog Calija, nije bilo ispravno te mu po zakonu nisu mogli prišiti kazneno djelo. Nakon toga, sud je arhivirao cijeli slučaja i oslobodio Nievu kako bi nastavio svoju sporsku karijeru. Pomoglo mu je i što nikada prije nije bio osuđivan za kaznena djela.

Podsjetimo, Juan Diego Nieva uhićen je 2. svibnja, svega dva mjeseca otkako je napustio Šibenik, a kako je stajalo u policijskom izvješću, naoružan je s još jednim muškarcem zaustavljao vozila te tražio novac od vozača. Kada je stigla policija, sakrio se u obližnju zgradu te je prijetio kako će ih sve pobiti. Uskoro je uhićen, a slika kolumbijskog nogometaša u stanici uskoro je obišla hrvatske medije.

image
Policia Nacional de Columbia
25. travanj 2024 09:23