StoryEditorOCM
Nogometportugalac na šibenskoj klupi

Dobre vijesti iz zdravstvene službe sa Šubićevca: evo kada bi se Narančastima trebali priključiti prvoligaški igrači

Piše Davor Trutin/SN
29. rujna 2023. - 11:37

Prošle godine finale, borba za trofej u domaćem kupu, a ove oproštaj na prvoj skalini. To je Šibenik, rekli bismo. Od visina do pada, a slično rezonira i dio navijačkog puka, razočaran posrtanjem u kupu protiv trećeligaša.

Brzo su zaboravljene atraktivne igre i pobjede na Šubićevcu. A kada se na to pridoda i poraz u Sesvetama u prvenstvu eto dovoljno razloga za promjene raspoloženja, zabrinutosti ali nadamo se ne i nervoze koja može generirati dodatne probleme.

Ipak, realno, Šibenik ove sezone pokazuje uistinu dva lica, jedno goropadno na Šubićevcu gdje gazi sve redom (4 utakmice, 4 pobjede uz gol razliku 11:0), te ono posve drugačije u gostima. Narančasti su u 4 utakmice (3 u ligi i 1 u kupu) upisali 3 poraza i 1 pobjedu uz čak 12 primljenih golova!

Istina, Šibenik i zabija dosta, ali prosjek od gotovo 2,5 primljena gola (u 1.SS NL) je nedopustiv. Bez obzira što se radi o posve novoj momčadi, gdje se još uvijek radi na uigravanju, teži automatizmu...

Uz to na početku nije igrao Perić koji je i (polu)spreman u glavi najbolji stoper u tom društvu, a zadnje vrijeme nema ni Osmankovića.

Ali, kao i u svakom drugom loptačkom sportu obrana je i pitanje voljnog momenta, ali i individualne (ne)kvalitete. Opet su kobni bili prekidi, ovaj put slobodnjaci od kojih su neki u Križevcima bili (o)branjivi.

U Križevcima je trener Carević počeo utakmicu s čak osmoricom igrača koji nisu starteri, počev od juniorskog golmana Miševića. Dobar dio njih nije dobro reagirao, pokazavši da ograničena minutaža u ligi nije slučajnost.

Ali, problem je i da neki od standardnih igrača koji su do sada bili među najboljim igračima na sjeveru Hrvatske nisu bili pravi.

Dapače, potpuno su podbacili i s tako puno promjena, uz motiviranog, kvalitetnog suparnika rezultat svega je poraz i oproštaj od kupa.

-Žao mi je zbog poraza, naravno da smo htjeli proći dalje, kontrolirali smo utakmici najvećim dijelom. Imali smo kod vodstva 1:2 neke čiste šanse, njihovi igrači su čistili s gol crte, pogodili smo i okvir gola, i nakon toga smo primili gol za 2:2. Trebali smo riješiti u 90 minuta utakmicu, ali nadahnuti domaćin je iz tih prekida poentirao. Jednom su zabili eurogol, drugi je bio branjiv. Čestitam Radniku, a mi se okrećemo Dugopolju - kazao nam je dan nakon poraza u Križevcima Hrvoje Kulušić.

Sportski direktor kluba sa Šubićevca ne smatra da je ovaj poraz tragičan, ili još gore da ga se titulira nekom blamažom. Ali, sigurno da nije ugodan, posebice ne nakon poraza u ligi od Sesvećana.

-Nikad nije ugodno izgubiti, ali realno nama je puno važnije prvenstvo. Igrali smo prošle sezone finale, a ispali smo iz 1.HNL. Pokušao je trener s puno novih igrača, da vidi koliko mogu, e sada, je li bilo pametnije krenuti s najjačim sastavom, pa mijenjati u nastavku, to je bespredmetno. Slažem se da je bilo dosta loših pojedinaca, ali ne samo kod ovih momaka s manjom minutažom. Neki su već pomalo načeti umorom jer nisu prošli kompletne pripreme, neki su došli iz liga gdje su drugačiji pristupu treninzima. Ispadali smo i ranije u ranoj fazi kupa, i kažem moramo se brzo prešaltati na prvenstvo, i pokušati pobijediti Dugopolje u ponedjeljak na Šubićevcu - ističe Kulušić, relativizirajući poraz u kupu.

Izvijestio nas je kako pouzdani stoper Kemal Osmanković(ipak) neće pod kirurški nož, i da će možda biti u konkurenciji već za gostovanje u Zmijavcima. S treninzima i radom s loptom krenuo je nakon operacije ligamenata i Marko Đira, a posebno raduje vijest da će kroz koji dan, uz konzultacije s liječnikom s prvim treninzima nakon terapija krenuti i Ivan Delić. Njih dvojicu vjerujemo jedva čekaju u svlačionici, posebice struka, ali realno prave Điru i Delića valja očekivati tek u drugom dijelu prvenstva.

Petkovića na klupi juniora zamijenio Portugalac Mota

Promjene na juniorskoj klupi Šibenika. S mjesta trenera otišao je Mile Petković, koji je ostvario 1 pobjedu u 7 kola u 1.HNL, a umjesto njega na klupu juniora Narančastih sjeda Porugalac Rui Mota! Radi se o 44 - godišnjem treneru koji ima bogat CV, radio je kao asistent u Benfici, Bragi, Sportingu, poljskoj Legiji, Iranu, Brazilu...Mota je u Šibenik stigao kao dio projekta Clamarka, portgalske kompanije koja je nedavno postala sponzor i partner HNK Šibenika, odnosno SEH Grupe koja je većinski vlasnik kluba sa Šubićevca.

08. svibanj 2024 05:26