StoryEditorOCM
Nogometzabija k‘o na traci

Deni Jurić, šibenski junak vrijedne pobjede na Istrom: Mislio sam pasti i iznuditi crveni karton, ali svaki napadač živi za gol

Piše Krešimir Gulin
11. veljače 2021. - 14:19

Deni Jurić, napadač Šibenika, u najavi utakmice s Istrom govorio je kako bi pobjeda nad Puljanima vrijedila dvotruko, praktički šest bodova. Sudbina je htjela da Narančasti pobijede (1:0) i to baš njegovim pogotkom, dapače pravom majstorijom. Naime, šibenska devetka primila je loptu na svojoj polovici igrališta, pretrčala 50-ak metara, izdržala nalet s leđa stopera Istre Galilee i zadržala mirnoću da lobom s ruba kaznenog prostora matira Lučića:

- Iskreno, u jednom trenutku mi je prošlo kroz glavu da padnem i da bi sudac u tom slučaju mogao pokazati crveni karton igraču Istre. Međutim, odlučio sam da idem do kraja, da nema padanja. Uostalom svaki napadač živi za gol, pa tako i ja. Na koncu, pokazalo se to kao dobra odluka. Uzeli smo velika tri boda s kojima smo pobjegli Istri čak 11 bodova, što nam omogućava da u nastavku prvenstva igramo rasterećenije- kazao je Jurić, junak šibenske pobjede nad Istrom.

A Narančasti su trobod kontra Puljana doslovce uzeli na mišiće. Ili, zabili su iz (polu) prilike, dok su se gosti pošteno ispromašivali:
- Treba biti iskren i kazati kako Istra nije zaslužila izgubiti. Ovo je prva utakmica u kojoj je Šibenik bio manje dobar protivnik, a da je na koncu slavio. Treba se sjetiti prvog dijela sezone kada smo puno puta bili bolja momčad na terenu, ali nismo osvajali bodove- istaknuo je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Mnogi su uoči drugog dijela sezone naglašavali Šibenikove probleme s realizacijom. Oni ni na proljeće nisu do kraja riješeni, naročito na Šubićevcu, međutim Rendulić naglašava brojke koje sugeriraju kako su Narančasti utvrdili obranu. Zasigurno, to je povezano i s dolaskom iskusnog stopera Gordona Schildenfelda:

- Činjenica je da već treću od šest utakmica na proljeće nismo primili pogodak. To znači da smo čvrsti otraga i da znamo što hoćemo- veli učitelj Narančastih.

Premda su trenutačno na šestoj poziciji na tablici, prvenstveni cilj Šibenčana je i dalje ostanak u 1.HNL:
- Nema dvojbe da nas je pobjeda nad Istrom pomaknula prema luci spasa. međutim, još je jako puno bodova do kraja sezone. Ali, ne treba bježati od činjenice da smo na dobrom putu da ostvarimo svoj cilj i što prije osiguramo ostanak... A potom, tko zna, moežmo gledati da ostvarimo i nešto više- govori Rendulić.

Trenutačnih 11 bodova više nad Istrom čini se kao teško uhvatljivom razlikom?
- Ma, ne mora tih 11 bodova razlike ništa značiti. Istra ima i utakmicu manje od nas, imaju oni kvalitetnih igrača, dodatno se i pojačavaju... No, svakako je lijep trenutačni pogled na tablicu- opet će trener Šibenika.

Narančasti su i dalje u gustom ritmu srijeda- subota. Stoga ih već u subotu (15 sati) čeka novi ispit- gostovanje u Gorici. Ove sezone Turopoljci su dvaput svladali Narančaste i u obje utakmice im zabili po tri gola. Dobra vijest za Šibenčane glasi kako u subotu zbog tri žuta kartona neće igrati Kristijan Lovrić, najbolji strijelac 1.HNL. A bez njega Goričani nisu niti jednom pobijedili u zadnje dvije sezone.

S druge strane, ni Šibenik neće biti kompletan u Gorici. Zbog žutih kartona na put neće stoper Mesa i krilni napadač Sahiti:
- Mi nemamo toliko širok kadar, igrači su iscrpljeni i vjerojatno ću u Gorici biti prisiljen napraviti još neke rotacije osim Sahitija i Mese koji će biti prisilno odsutni. No, kako sam i rekao na početku ove polusezone, natjecanje je dugo, puno je utakmica pred nama i svi igrači će dobiti prigodu, a na njima je da je iskoriste- zaključuje Rendulić.

Nakon pobjede nad Istrom, Šibeniku će psihološki biti lakše igrati u Gorici:
- Da, nemamo toliki pritisak, idemo na put koliko- toliko opušteni. Međutim, Šibenik ove sezone u svakoj utakmici želi pobijediti. Isto će biti i u Gorici gdje također želimo uzeti sva tri boda- podvukao je Deni Jurić.

25. travanj 2024 15:15