StoryEditorOCM
Nogometveliki posao

Deni Jurić potpisao za Dinamo! Neslužbeno se doznaje cifra transfera, spominju se i brojne posudbe igrača s Maksimira, a u igri je i jedan hajdukovac

Piše Ivan Vrankovečki/SN
30. lipnja 2021. - 19:39

Dok se momčad priprema na mariborskom Pohorju, u medijskom eteru svako se malo pojavljivala neka nova informacija glede transfera Denija Jurića, no u srijedu trakavica je završena - mladi talentirani napadač potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom!

- Iznimno sam sretan i zadovoljan potpisom za Dinamo. Ovo je veliki dan u mojoj karijeri jer se radi o najtrofejnijem hrvatskom nogometnom klubu. Čast mi je biti danas ovdje i potpisati za prvaka. Svojom igrom i nastupima pokazat ću zahvalnost i opravdati povjerenje koje sam dobio. Ponosan sam jer je to velika stepenica u mojoj karijeri i veselim se svemu što je ispred mene. Istina, ostajem još neko vrijeme u Šibeniku i taj period sigurno ću davati sve od sebe u dresu kluba u kojem sam zahvaljujući svojoj igri, radu i trudu dobio mogućnost da dođe do ovog velikog dana za mene - rekao je Jurić za Dinamove internetske stranice nakon potpisa ugovora.

Što to znači za Šibenik? U prvom navratu se vrtjela cifra od jednog milijuna eura koliko bi na ime odštete trebao dobiti klub sa Šubićevca. Spominjala se i opcija da u tom paketu dolazi još nekoliko igrača iz Dinama u Šibenik (Burton, Julardžija, Atiemwen), a sada je u igri i opcija po kojoj bi Jurić nakon potpisa ostao na Šubićevcu barem do 31. kolovoza, a lako moguće i dulje ovisno kako će Dinamo popuniti svoju napadačku liniju. To bi možda i najviše odgovaralo Šibenčanima. Dobili bi veliki novac za HNL-okvire, za igrača kojeg su prošlo ljeto doveli besplatno, a o Jurićevim igračkim kvalitetama da ne govorimo.

Prošle sezone Jurić je u dresu Narančastih zabio 11 golova. Uz Suada Sahitija i Antonija Marina visoki napadač bi sasvim sigurno Šibeniku bio bingo u jesenskom dijelu nove sezone, posebno ako se realizira dolazak Marina Jakoliša iz Hajduka, a o čemu se sve intenzivnije priča.

image
Nikša Stipaničrv/Cropix

Inače, iz Maribora dolaze vijesti kako su se novi igrači dobro i brzo uklopili u momčad u kojoj je u odnosu na proteklu sezonu ostalo 11 igrača. Stefan Perić ima iskustvo nastupa u Europskoj ligi te austrijskoj Bundesligi igrajući za Wolfsberger. Marin je davno naznačio svoj raskošni talent koji nažalost nije razvio ni u Dinamu, niti na posudbama u Monzi i Lokomotivi. Možda će proigrati u Šibeniku koji je nekim igračima Dinama oživio karijere poput Domagoja Kosića ili Marija Jurića. A Marin je još mlad, tek mu je 20 godina. Španjolac Rosas, trener Šibenika koji je i sam nekad slovio kao ekstra talent, mladog bi Dinamovog talenta mogao napraviti igračem za velike stvari.

Tu je, naravno, Stipe Bačelić Grgić, povratnik koji bi uz Ćurića i posve zdravog Močinića trebao biti glavni arhitekt Šibenikove igre u Rosasovom mandatu. Naravno nije isključeno da u prvi plan iskoči netko od mlađih... Ipak, mnogi bi na Šubićevcu rado vidjeli još jednog-dvojicu igrača koji ne bi bili tu samo da popune roster.

19. travanj 2024 18:25