StoryEditorOCM
Nogometšok na Šubićevcu

Čanadi više nije trener Šibenika: iz kluba poručili da je ugovor raskinut sporazumno, Uprava već ima njegovu zamjenu

Piše Krešimir Gulin
24. rujna 2022. - 15:04

Trebao je to biti miran vikend na Šubićevcu bez službenih utakmica, a onda se dogodio ‘potres‘. U subotu poslijepodne iz šibenskog prvoligaša su objavili kako Damir Čanadi više nije trener Narančastih:

- Damir Čanadi više nije trener prve momčadi HNK Šibenik. Klub i gospodin Čanadi sklopili su sporazumni raskid suradnje- poručili su iz HNK Šibenika.

Podsjetimo, austrijski Hrvat, koji je rođen u Beču, a porijekom iz Pakraca, preuzeo je klupu prve momčadi u lipnju ove godine, te je vodio HNK Šibenik u ukupno 10 službenih susreta SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Tijekom svog mandata, kao prvi trener Narančastih u SuperSport HNL-u, ostvario je 1 pobjedu, 2 poraza i 7 neriješenih rezultata uz gol razliku 8:7.

- Klub sa Šubićevca želi se zahvaliti treneru Čanadiju na svim postignutim rezultatima, zalaganju i doprinosu te mu želimo puno sreće u nastavku karijere, kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Novi trener prve momčadi HNK Šibenika bit će predstavljen u narednim danima- dodali su iz kluba sa Šubićevca.

Premda je bilo dosta nezadovoljnih radom Čanadija, premda je osvojio solidan broj bodova u dosadašnjem dijelu sezone, vijest o njegovoj smjeni za monge je bila veliko iznenađenje. Pa čak i za neke njegove najbliže suradnike, budući da je Čanadi u petak vodio Šibenik na prijateljskoj utakmici u Mostaru u kojoj su poraženi od Zrinjskog (0:1). Kako doznajemo, ništa u Mostaru nije slutilo da će Čanadi dobiti otkaz.

Također, tajming je poprilično čudan ako se zna da je Šibenik u nizu od tri pozitivna rezultata, točnije remija (Osijek, Hajduk i Rijeka). E sad, igra koju je Šibenik pružao neka je druga tema. Jer, navijači Narančastih bili su silno razočarani ziheraškim pristupom kakvog je forsirao Čanadi.

Nadalje, Herr kako su ga prozvali u Šibeniku nerijetko je čupao živce fanovima svojim vrlo čudnim izborom igrača, U pravilu su s klupe ulazili neki nogometaši koji su zaslužili da budu starteri.

Svojim izborom igrača i taktike Čanadi je očito akumulirao nezadovoljstvo i u svlačionici, Neslužbeno doznajemo kako su se neki igrači tužili na svoju minutažu i kod uprave kluba. Očito, da ni na katu Šubićevca nisu bili baš najsretniji radom Čanadija pa je stiglo vrijeme za rastanak puno brže nego što su mnogi mislili.

Stoga, kada se sve zbroji i oduzme odluka o prekidu suradnje s Čanadijem i nije toliko iznenađnje kako se na prvu čini. Da je tome tako svjedoči i podatak da na Šubićevcu već imaju spremnog ćovjeka koji će ga zamijeniti.

Ime nismo uspjeli doznati, tek da je riječ o domaćem stručnjaku, koji bi trebao biti predstavljen već u ponedjeljak što će novom treneru dati dovoljno vremena da pripremi ekipu za iduću prvenstvenu utakmicu s Goricom koja je na rasporedu u nedjelju na Šubićevcu.

24. travanj 2024 15:52