StoryEditorOCM
Nogometpakao u glasgowu

Dalić uoči odlučujuće utakmice sa Škotskom: Ovo je naša zadnja šansa, bit će jako teško protiv motiviranog protivnika

Piše Frane Vulas/SD
21. lipnja 2021. - 15:31

Izbornik Zlatko Dalić je dan prije odlučujućeg susreta sa Škotskom u Glasgowu na temu utakmice i novonastale situacije oko pozitivnog slučaja na Covid-19 u škotskim redovima (Billy Gilmour) kazao.

- Znali smo da će treća utakmica biti odlučujuća. Ovo je naša zadnja šansa. Oko ove cijele situacije mi smo najviše oštećeni jer igramo na Euru bez svojih navijača. Ovo nije objektivno ni fer, da igramo protiv dva domaćina, pred njihovim, a bez svojih navijača, Nama je rečeno striktno, ako netko bude pozitivan da svi idemo u izolaciju. Nas se plaši već mjesec dana, ne smijete ovo, ne smijete ovo. Bit će jako teško protiv motiviranog protivnika. Mislim da mi moramo izaći na teren kao favoriti, a jedna od glavnih stvari bit će pritom strpljenje. Moramo čekati svoju šansu, Najvažnija je pobjeda, kada god da stigne – naglasio je Dalić.

Na pitanje kako zaustaviti lijevu stranu Škotske i opasnog Robertsona Dalić je pohvalio Hrvatski radio na podršci, ali i medije generalno „bocnuo” zbog kritika.

- Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što smo napravili u zadnjih 25 godina za hrvatski nogomet. Sve ovo drugo je neispravno. Dokle god ima šanse mora se dati podrška. Vama svima je cilj da Hrvatska prođe, a ne da se Hrvatska kroz komentare blati. Znamo da Škoti imaju snagu na lijevoj strani, preko Robertsona. Mnogo toga se svodi na duge lopte na Dykesa. Mi moramo igrati svoju igru. Protiv Češke smo se ubacili u nepotrebnu jurnjavu. Moramo biti strpljivi, graditi svoje napade – kazao je Dalić.

Hrvatska je otkazala kamp zbog rigoroznih mjera u Škotskoj? Hoćete li biti iznenađeni ako sutra samo jedan škotski igrač izostane zbog Covida-19?

- Ne bih se htio u to miješati. Znam samo koliki je pritisak vršen na nas da otkažemo taj kamp. Napravili smo iznimku, putujemo svaka tri dana i to nisu uopće realni uvjeti. Ne bih htio da Hrvatska nešto dobije izvan terena. Nažalost nisu ovdje uvjeti za sve isti. Želim da se Gilmour oporavi, da također nitko drugi nema posljedica i da se sve to riješi na zelenom terenu.

Bojite li se za sigurnost svojih igrača?

- Svima nama taj pritisak traje već mjesec dana, svaki treći dan se testiramo. Svaki put smo u psihološkoj neizvjesnosti, strahu da netko ne bude pozitivan. Ne bih želio da se to proširi, želio bih da sve ostane na tom slučaju. Jesmo zabrinuti, ali nažalost moramo odigrati utakmicu i pokušati osvojiti tri boda na terenu – rekao je Dalić.

Je li ijedan hrvatski igrač zatražio da ne igra zbog straha od zaraze?

- Mi smo tek stigli u Glasgow. Mislim da neće nitko nešto takvo tražiti. Svi su u neizvjesnosti, ali moramo se koncentrirati na utakmicu. Svi na ovom prvenstvu imaju s tim problema. Mi smo dosad svi bili negativni, držimo se svih mjera, ali nikada ne znaš što se može dogoditi. Nadam se da moji igrači neće biti u strahu – rekao je Dalić.

Hoće li odsudstvo pozitivnog Gilmoura pomoći Hrvatskoj?

- Igrao je jako dobro protiv Engleske, s te strane je olakšanje, ali do tada nije ni igrao za reprezentaciju. Mislim da ne bih ni počeo ovaj susret i da je i zdrav. Ne vidim da je to nama dobitak. Ući će neki iskusniji igrač, ne vidim da nam je to prednost.

Hoće li igrati Borna Barišić?

- Tek je odradio dva treninga, nedovoljno da se vidi da li se dovoljno opravio.. Sa nama je, ali da bude u rosteru igrača za utakmicu – kazao je Dalić.

08. svibanj 2024 17:50