StoryEditor
Nogometriječ izbornika

Dalić uoči Engleske: Znam da se kalkulira s imenima. Imamo kvalitetnu momčad i mislim da smo za sutra odabrali najbolje igrače i taktiku

Piše Hina
12. lipnja 2021. - 17:46
Zlatko DalićAFP

Protiv Engleske ćemo imati moćnu, potentnu i agresivnu ekipu, najavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjem virtualnom druženju s novinarima uoči nedjeljnog otvaranja EP-a protiv Engleske na Wembleyju.

"Znam da se kalkulira s imenima. Imamo kvalitetnu momčad i mislim da smo za sutra odabrali najbolje igrače i taktiku. Imat ćemo moćnu, potetnu i agresivnu ekipu," najavio je Dalić.

Hrvatski strateg je naglasio kako je Engleska jedan od favorita turnira, ali i naglasio kako svjetski doprvaci neće kalkulirati.

"Svjesni smo da igramo veliku utakmicu protiv domaćina i jednog od favorita prvenstva. Svjesni smo da opasnost prijeti sa svih strana. Moramo bit kompaktni i borbeni. Nismo se došli braniti. Start je jako bitan, kako bi dobili novo sampouzdanje za iduće nastupe. Nemamo pravo kalkulirati, znamo što hoćemo. Pokušat ćemo raditi visoki presing kad god možemo."

Engleski mediji se u pripremi utakmice najviše zabavljaju kojom će taktikom "Gordi Albion" jurnuti na "Vatrene".

"Bit ćemo spremni na sve engleske sustave igre. Nema se puno smisla opterećivati hoće li igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji. Bitno je da se odupremo pritisku, da kroz posjed lopte dođemo do naših prilika. Mislim da niti mi njih niti oni nas ne mogu previše iznenaditi," istaknuo je Dalić.

Izbornik svjetskih doprvaka je istaknuo kako se engleska vrsta vraća u vrh svjetskog i europskog nogometa.

"Engleska se vraća u vrh nogometa, imaju veliki izbor mladih i kvalitetnih igrača, moć, snagu, brzinu, te ekipu gladnu trofeja."

Još jednom je pohvalio kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji pruža sjajne igre i u 36. godini.

"Što god da kažem o Luki, bit će premalo. On u 35, 36 godini igra sjajan nogomet. Nakon Rusije mislili su da će se ugastiti, no on je sve bolji i bolji. On je primjer svima drugima i mislim da će dugo trajati," zaključio je Dalić.

item - id = 1105338
related id = 0 -> 1137908
related id = 1 -> 1137803
26. listopad 2021 06:24