StoryEditorOCM
NogometDRUGAČIJA HRVATSKA

Dalić potvrdio promjene u sastavu, najavio novu igru Vatrenih pa otkrio: ‘Kramarić zna da je pogriješio‘

Piše Dražen Antolić/SN
27. ožujka 2023. - 18:16

Hrvatska nogometna reprezentacija nije najbolje startala u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. U Splitu su Vatreni u subotu protiv Walesa odigrali 1:1, a novo uzbuđenje izabranike Zlatka Dalića čeka već u utorak protiv Turske.

Dvoboj između Turske i Hrvatske igra se u Bursasporu, a domaćini u ovu utakmicu ulaze osokoljeni s tri boda koja su osvojila u prvom meču protiv Armenije. S druge strane, Vatreni ulaze s problemima - Dalić je ostao bez Brune Petkovića i Marka Livaje pa treba riješiti pitanje napadača, a izbornik je najavio da će biti još promjena u odnosu na momčad koja je startala protiv Walesa.

Zlatko Dalić je odmah najavio da će napraviti promjene u sastavu.

- Igrat će novi napadač, a što se ostalog tiče napravit ćemo neke preinake u odnosu na ogled s Walesom. Najbitnije je da su svi koji su ovdje zdravi, a nažalost, ostali smo bez Livaje i Petkovića.

Je li za njega riješena situacija Kramarić - Perišić?

- To se dogodi u utakmici, to je odluka u sekundi. S Kramarićem smo razgovarali, svjestan je da je pogriješio, da je mogao donijeti bolju odluku, ali nismo i nećemo od toga praviti dramu, To smo riješili, idemo dalje kao momčad, zajedništvo nam je najvažnije.

Postoji li opcija da se proba na desnom krilu s Juranovićem?

- Razmišljali smo o toj opciji, čak i za prvu utakmicu, ali nismo pogriješili što nismo to napravili, Igrali smo jako dobro, imali kontrolu, jedan mali period smo bili slabiji, trebamo tako nastaviti. To je jedna od varijanti, ali imamo za desno krilo i Pašalića i Majera i to ćemo riješiti na najbolji način.

Hrvaska ima niz dobrih igrača, no napad se često mijenja.

- Imamo vezni red kao okosnicu, tu je i Perišić, ali na nekim pozicijama radimo promjene jer tražimo nove igrače. Dok ne dođemo do onoga što želimo moramo probati s većim brojem igrača.

Je li ekipi pala energiju nakon Svjetskog prvenstva?

- Igrači su se potrošili pa su neki imali problema, ali ne gubimo energiju. Dolaze mladi igrači, vidi se to po sastavu obrane, no teško je stalno stvaratii nove igrače, nas je manje od četiri milijuna, a Turaka je 85 milijuna, to je velika razlika. Turska ima sjajne pojedince, jako su kvalitetni pod Kuntzovim vodstvom i zaista su neugodna reprezentacija. Izbornik ih je dobro posložio, donio im je ono što su trebali.

Što će izbornik tražiti od Vatrenih dvoboj u Bursi?

- Bit će to zahtjevna utakmica, imat ćemo drugačiji način igre. Očekujemo teškog protivnika i ulazimo s punom respektom jer su oni kvalitetniji od Walesa. Neće to biti jednosmjerna ulica kao na Poljudu.

Turski novinar kazao je Daliću da je inženjer s obzirom kako je zajedno izgradio mlade i stare u jednu ekipu. Je li vas zvao tko iz Turske da budete ovdje trener?

- Zahvaljujem se na pohvalama, ali nećemo živjeti od starih rezultata. Meni je ovo najdraži posao i nema ga namjere još uvijek promijeniti. Bilo je nekih kontakata, čisto prijateljskih, ali ne razmišljam sada preuzeti klub.

Jesu li razlike u godinama među igračima hendikep ili plus?

- Dugo smo imali standardnu ekipu, sada radimo smjenu generacija, samo mlade i potentne ekipe, koje su gladne, mogu donijeti kvalitetu. Vidjet ćemo između Turske i nas tko je bolji.

16. travanj 2024 13:12