StoryEditorOCM
NogometBrazil slavi s 2:0

Dalić nije previše razočaran: "Moramo biti stabilni i izvući  pouke!"

Piše PSD
3. lipnja 2018. - 22:50

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić nije previše razočaran porazom Hrvatske od Brazila u utakmici u kojoj su Brazilci slavili s 2:0.

-Moramo biti stabilni i izvući pouke, vidjeti gdje smo griješili u zadnjih dvadesetak minuta. Ništa nas neće pokolebati - rekao je Dalić za HRT.

Prvo poluvrijeme, dok je Hrvatska igrala s najjačim snagama, izgledalo je obećavajuće. Stvoreno je nekoliko prilika, dok su Brazilci bili posve jalovi izuzev par pokušaja prodora Williana.

- Bili smo u dobrom bloku, organizirani i kompaktni, no nedostajao nam je dobar pas premda smo stvorili nekoliko dobrih situacija. Nisu nam Brazilci mogli ništa. Naravno da su igrači umorni i da zbog dekoncentracije povremeno nisu bili kako treba, ali imamo vremena to popraviti.

Rebić je uz Modrića bio naš najbolji igrač na terenu?
- Dobar je bio. Šteta što nije bilo gola. Bit ćemo i bolji, samo moramo biti organiziraniji i kompletniji.

Je li Vida na lijevom beku jedno od rješenja za Messija u ogledu s Argentinom?
- Pokušali smo s tom opcijom jer se Messi uvijek izvlači na desnu stranu. Trebao nam je življi i brži igrač... Još ćemo vidjeti.
Rezultat je na koncu ispao dosta grub.
- Pala je koncentracija, a kad se to dogodi onda te Brazil kazni. U drugom dijelu stvorili smo samo jednu šansu i to Rebića, što nije dobro - zaključio je Dalić.

Andrej Kramarić je dodao:
- Odigrali smo super prvo poluvrijeme koje smo mogli oploditi nekim golom. Nije nam bio potreban taj zadnji gol, ljepše bi izgledalo. U svakom slučaju, bila je ovo super test-utakmica. Pokazali smo da možemo, samo se nadam da ćemo na Svjetskom prvenstvu iskoristiti šanse, što protiv Brazila nije bio slučaj.

Dejanu Lovrenu ova je utakmica bila posebna jer se vratio kući, na stadion svog kluba Liverpoola.
- Lijepo smo dočekani sa svih strana, ali nažalost rezultat nije koji smo očekivali. U prvom dijelu dobro smo se branili, a stvorili smo i par šansi. Međutim, nakon nekoliko izmjena u drugom poluvremenu to više nije bilo isto. Najvažnije je da nije bilo ozljeda i da smo sada svi spremni.

 

19. travanj 2024 11:19