StoryEditorOCM
Nogometriječ izbornika

Dalić nakon prolaska skupine: Teška utakmica, imali smo i malo sreće, ali to je nogomet

Piše Hina
1. prosinca 2022. - 19:28

Teška utakmica, imali smo i malo sreće, ali to je nogomet, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare, a nakon plasmana u osminu finala svjetskog prvenstva.

Hrvatskim nogometašima bio je dovoljan bod za siguran prolaz, a na kraju je upravo to i ostvareno. S rezultatom 0-0 Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini F te će u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E.

- Očekivali smo tešku utakmicu protiv Belgije, a takvo što smo i dobili. Belgija je sjajna momčad, znali smo da ne mogu odigrati tri loše utakmicu u nizu. No, čestitam svojim dečkima na borbenosti, trčanju, na igri po cijelom terenu. Kako prema naprijed tako i u obrani. Imali smo u drugom poluvremenu i malo sreće u svemu, ali to je nogomet - rekao je Dalić te je naglasio kako je ova utakmica silno potrošila njegove igrače.

- Glavna nam je stvar fizički se oporaviti. Utakmica je stvarno bila iscrpljujuća. Znali smo rezultat druge utakmice u kojoj su igrali Maroko i Kanada. Nismo kalkulirali. Htjeli smo pobijediti iako nam je bod bio dovoljan - zaključio je izbornik Dalić.

20. travanj 2024 08:19