StoryEditorOCM
NogometNakon Bulata i Jurić

Cvjetaju odnosi na relaciji Maksimir- Šubićevac: Modri napunili blagajnu Narančastima, uskoro bi mogli i Rosasovu svlačionicu

Piše Davor Trutin/SN
2. srpnja 2021. - 10:10

Nogometna vijest dana u srijedu je bio potpis Denija Jurića za Dinamo. Šibenikov najbolji strijelac toga je dana nakon kompleksnog liječničkog pregleda potpisao višegodišnji ugovor s Modrima, koji će mu osigurati financijsku sigurnost, ali još više i mogućnost daljnjeg napretka u karijeri.

U cijeloj priči dobro je profitirao i Šibenik jer će Australac hrvatskih korijena ostati na Šubićevcu barem prvih 6-7 kola, a možda i dulje (najkasnije do zime) zavisno o izlaznim transferima iz Maksimira.

Šibenik je tako u razmaku od šest mjeseci prodao svoja dva najbolja igrača u Dinamo, ali i dobrano popunio klupsku blagajnu. Marko Bulat je ostvario povijesni transfer za Šibenik, govori se o cca 2,5 milijuna eura, dok je za Denija Jurića u prvom kontaktu bio navodno dogovoren iznos od jedan milijun eura koliko bi pripalo Šibenčanima.

Ako zbrojimo ta dva transfera dolazimo do brojke od 3-3,5 milijuna eura što znatno premašuje godišnji budžet kluba (2,5 milijuna eura). Osim što su uprihodili lijep novac na Šubićevcu očekuju i daljnju igračku pomoć iz Maksimira.

Osim Antonija Marina koji je već na posudbi priča se o još nekim potencijalnim igračima koji bi uskoro mogli pojačati svlačionicu Narančastih.

Navodno se pričalo o Burtonu i Julardžiji, nešto i o Atiemwenu, iako je nerealno očekivati da će baš svi završiti u Rosasovom taboru. Vrti se opet priča i o mogućoj posudbi Marina Jakoliša z Hajduka, ali i nekim drugim igračima.

No, je li baš oportuno uzimati brojne igrače na posudbu, posebice iz jednog kluba koji su sigurno pojačanja, ali koji na kraju sezonu odlaze natrag u matične klubove, i od kojih klub neće imati daljnje financijske koristi pitaju se mnogi.

Šibenik će spomenutim prodajama znatno povećati svoj dosadašnji proraèun, i mogao bi kupiti nekog gotovog igrača (pojačanje) pod svojim punopravnim ugovorom. No, to je stvar klupske politike i novih vlasnika… 

Inače, u novoj sezoni HNK Šibenik će imati novog dobavljača sportske opreme. Prvoligaš sa Šubićevca već na pripremama u Sloveniji koristi usluge novog dobavljača opreme. Riječ je o Macronu, talijanskom brendu koji svojim proizvodima oprema brojne poznate klubove i reprezentacije diljem Europe i svijeta (Lazio, Sampdoria, Real Sociedad, Nottingham Forest, PAOK, C.Zvezda…) a u HNL-u splitski Hajduk. Uskoro će stići novi kompleti dresova, a u planu je i otvaranje fan shopa na zapadu stadiona. Inače, dosadašnji dobavljač bio je Jako.

24. travanj 2024 14:21