StoryEditorOCM
NogometKako ‘skrpati‘ obranu?

Cvitanovićeve ‘glavobolje‘ uoči debija na klupi protiv fenjeraša Gorice: ‘Nema plakanja za onima koji fale!‘

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2022. - 11:16

Premda je rana faza prvenstva nedjeljna utakmica između Šibenika i Gorice nosi veliku važnost za obje ekipe. Narančasti nisu u najsretnijem periodu jer su sedam kola bez pobjeda. Za utjehu, barem su tri susreta u nizu s pozitivnim rezultatima- remijima kontra Osijeka, Hajduka i Rijeke.

Jer, što reći za Goricu koja na Šubićevac stiže s pet poraza za redom. Stoga, Turopoljci drže prvoligaški fenjer, što je malo tko očekivao na startu sezone.

Iz šibenske perspektive Gorica se nameće kao idealan suparnik za drugu prvenstvenu pobjedu. Ona bi donijela Šibeniku bijeg od čak osma bodova nad Goricom i omogućila kudikamo mitniji nastavak natjecanja.

Ovaj dvoboj je zanimljiv i zato što će Mario Cvitanović prvi put voditi s klupe Šibenik otkako je minulog vikenda na tom mjestu zamijenio Damira Čanadija. Cvitanović nije imao puno vremena za provođenje svoje nogometne filozofije, ali je veoma zadovoljan prvim tjednom u Šibeniku:

- Moram reći da sam sjajno primljen u gradu i klubu. Osjećam potrebnu pozitivnu energiju. Očekivao sam dobro stanje u klubu, ali više nego ugodno sam iznenađen organizacijom na svim razinama. Očekujem da svi dišemo kao jedan i zato pozivam sve navijače, a posebno Funcute da nam pruže podršku protiv Gorice. Oni su protivnik koji je sigurno na mjestu na kojem nije želio biti. Međutim, momci su tijekom tjedna radili fantastično, spremni su i motivirani. Već na svom predstavljanju sam naglasio kako Šibenik u svakoj utakmici želi ići po pobjedu, pa će tako biti i kontra Gorice- jasan je novi trener Šibenika.

Već u svojoj prvoj utakmici, Cvitanović ima veliku glavobolju. A ona glasi kako sastaviti obranu, koja je do sada bila najbolja u ligi? Naime, zbog kartona novi kormilar Narančastih lišen je usluga čak trojice defanzivaca- braće Mislava i Bernarda Matića te Stefana Perića:

- Moja filozofija je da nema plakanja za onima koji nedostaju. Apsolutno vjerujem u igrače koji će ih zamijeniti. Također, vjerujem u sve igrače koje imamo u kadru. Tijekom tjedna smo prvoj momčadi priključili i mlade Damjanića i Bikića. Oni su budućnost kluba i morao razmišljati u tom smjeru. Dobra vijest je što su svi igrači osim spomenute suspendirane trojke spremni za utakmicu s Goricom- rekao je Cvitanović.

Malo je vjerojatno da će orvih 11 ‘golobradi‘ Bikić i Damjanić. Puno je realnije da će Cvitanović zamjene na deficitarnim stoperskim pozicijama naći u Pajiću ili Romu, koje je Čanadi vrlo malo koristio. Moguće je da Cvitanović posegne i za novim sustavom igre. Ili, da provjerenu Čanadijevu formaciju s tri stopera zamijeni s četvorkom u zadnjoj liniji. Jasno, Cvitanović nije želio otkriti sve karte svom kolegi Angelovskom:

- Igračima smo dali osnovnu ideju i viziju kako želimo igrati. No, iluzorno je očekivati da će sve sjesti na svoje mjesto nakon 4-5 dana. To je ipak proces. Za početak tražimo energiju po kojoj je Šbenik uvijek bio poznat. Iz igračkih dana znam da je Šbenik uvijek imao dobre rezultate kada je imao silnu energiju- zaključio je Cvitanović.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Mesa, Mina, Kvesić- Salomon, Skorup- Dolček, Čanadi, Čop- Delić.

Utakmica Šibenik- Gorica igra se u nedjelju u 17,30 sati. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

 

 

 

19. travanj 2024 18:25