StoryEditorOCM
Nogometriječ trenera

Cvitanović nakon poraza od Dinama: Nastupili smo s mladom momčadi, ovo je velika škola koja je skupa...

Piše Davorin Olivari/SN
6. studenog 2022. - 20:45

Trener Šibenika Mario Cvitanović nije izgledao razočarano, ovako je kazao:

- Uvijek se lijepo vratiti na Maksimir, ali ne ovako. Zaslužena pobjeda Dinama koji dolazi iz sfera Lige prvaka, to je pokazao. Bili su brži, agresivniji, dobivali duele. Iz perspektive 0:3 možda zvuči prebahato, no rezultat mi se čini previsok, bez obzira na Dinamovu dominaciju. Mogli smo više. I trebali smo više. Golovi koje smo primili bili su branjivi, tu ne mislim iz perspektive golmana.

Izlazili smo kroz pas igru, ali nestrpljivost u pripremi završnog pasa nije bila dobra. Ali i takvi smo imali prilika. Livaković je sjajno branio. Nastupili smo s mladom momčadi, ovo je velika škola, takvu školu ne možeš platiti. Skupa je, ali tako je kako je. Maksimir te povuče, ali takva rješenja ponekad nisu bila dobra za momčad - kazao je Cvitanović.

Ante Čačić je nakon utakmice koju su Modri riješili bez problema (3:0) vidljivo nudio zadovoljstvo.

- S našeg stanovišta jako sam zadovoljan kako smo ušli u utakmicu. Bili smo angažirani, protok lopte bio je dobar. Napravili smo dosta dobrih stvari. Utakmicu smo riješili u prvom poluvremenu. Nakon trećeg gola smo popustili u agilnosti, ali imali smo kontrolu. Šibenik je isto imao nekakvih situacija iz kojih je mogao ublažiti zasluženi poraz. Kako je naša momčad reagirala, nakon svih tih utakmica i putovanja je za svaku pohvalu - kazao je Čačić

Kad smo mu kazali da su Ivanušec i Petković odigrali odlično, složio se...

- Ivanušec je odigrao jednu od boljih utakmica ove jeseni, imao je brza rješenja, dolazio je u završnicu. Petković dobar, rastrčan, bio je stalno blizu gola, jednog je zabio, kod prvog je također sudjelovao.

- Ja bih rado da idu svi u Katar - zaključio je Čačić

19. travanj 2024 13:43