StoryEditorOCM
NogometKraljevi remija

Čudesni vratar Rogić najzaslužniji za bod Šibenika u Rijeci; Dolček u sudačkoj nadoknadi pogodio vratnicu

Piše Krešimir Gulin
18. rujna 2022. - 17:11

Šibenik je i na Rujevici potvrdio epitet kraljeva remija. Narančasti su i sedmi put ove sezone odigrali neriješeno. Ali, da sreća na Šubićevcu ne bi bila prevelika valja podsjetiti da momčad trenera Damira Čanadija već sedam kola ne zna za pobjedu.

Puno uzbuđenja bilo je u Rijeci, samo je nedostajala ona jagoda na torti, ili pokoji zgodtak. A moglo ih je biti na obje strani.

Šibenčani su mogli biti presretni što su na poluvrijeme otišli s aktivnim rezultatom. Naime, u prvih 45 minuta bila je to silna dominacija Rijeke koju domaćini nisu uspjeli konkretizirati. Na put im je stao fantastični vratar Narančastih Lovre Rogić, koji je skupio barem četiri sjajne obrane u prvom dijelu. Momak iz zaleđa Biograda dvaput je skinuo zicer Gjuričinu, a po jednom Obregonu i Princeu.

Doduše, Rijeka je uspjela dvaput zatresti Rogićevu mrežu. Međutim, oba puta na strani Šibenika bio je VAR koji je potvrdio zaleđe igrača domaćih koji su zabijali.

Osim toga, Šibenik je opasno ‘visio‘ i u 33. minuti kada je Kolumbijac Mesa opasno riskirao da dobije drugi žuti karton, no sudac Fran Jović mu je progledao kroz prste nakon neopreznog starta nad Pavlovićem, pa Šibenik nije ostao s igračem manje u ranoj fazi.

Mesinu nesigurnost osjetio je i trener Šibenika Damir Čanadi, pa ga je nedugo potom izvadio iz igre i uveo Kvesića.

S druge strane, Narančasti su rijetko prijetili čuvaru mreže Rijeke i svom bivšem članu Labroviću. To nije ni čudno ako se zna da su Šibenčani imali veliki broj tehničkih pogrešaka i krivih predaja lopte. Od opasnih situacija Šibenika valja izdvojiti tek 23. minutu kada se Delić nije dobro snašao u obećavajućoj poziciji pred golom Rijeke.

Da mu je rezultat kudikamo bolji od igre uvidio je trener Šibenika te je na poluvremenu u svlačionici ostavio blijede Raka i svog sina Marcela, a uveo ofenzivce Čopa i Dolčeka.

Na prošlim utakmicama s Osijekom i Hajdukom Čanadijevi džokeri s klupe donijeli su Šibeniku golove i bodove. Ovaj put nisu tresli mrežu Rijeke, međutim donijeli su stabilnost u igri svoje momčadi. Dok je u prvom poluvremenu trpio tešku opsadu svog gola, Šibenik je u nastavku bio sasvim ravnopravan na terenu.

Dapače, čak je u završnici mogao i do punog plijena. No, ono što je Dolčeku uspjelo kontra Hajduka na Šubićevcu nije na Rujevici. Mladi reprezentativac je u petoj minuti sudačke nadoknade pogodio vratnicu, dok je odličan udarac Skorupa ‘iščupao‘ Labrović, pa je završilo neodlučeno čime u konačnici gosti mogu biti zadovoljniji.

image

Šibenik osvojio bod na Rujevici

Damir Škomrlj/Cropix

Rijeka- Šibenik 0:0 (0:0)

RIJEKA- Stadion na Rujevici. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 6. Najbolji igrač: Lovre Rogić (Šibenik).

Rijeka (3-5-2): Labrović (6,5)- Vlasenko (6), Krešić (6), Vukčević (6)- Grgić (5,5), Selahi (6,5), D. Pavlović (5,5) (od 58. Djouahra -;od 80. Simčić -), Hodža (5,5) (od 80. Alvarez -), Prince (6,5)- Obregon (6), Djuričin (5,5) (od 66, Vučkić -).

Šibenik (3-5-1-1): Rogić (7,5)- Perić (6,5), M. Matić (7), Mesa (5,5) (od 42. Kvesić 6,5)- Arai (6), Salomon (6) (od 90. Skorup -), B. Matić (6), Rak (5,5) (od 46. Dolček 6,5), MIna (6,5)- Čanadi (5,5) (od 46. Čop 6)- Delić (6) (od 87. Burgui -),

20. travanj 2024 11:31