StoryEditorOCM
NogometNarančasti u Varaždinu

Čop i Delić prvi put zajedno u vrhu napada od početka; Trener Čanadi otkrio kakva je sudbina Ukrajinca Petrenka i Španjolca Burguija

Piše Krešimir Gulin
19. kolovoza 2022. - 13:10

Nogometaši Šibenika u pozitivnoj su seriji od četiri utakmice, međutim u tom nizu samo je jedan 'trobod' sjeo na konto Narančastih. Budući da je stanje na prvoligaškoj tablici silno zgusnuto, a pred Šibenčanima je težak raspored u kojemu se moraju sučeliti s Dinamom, Osijekom, Hajdukom i Rijekom, situacija ne dopušta bilo kakvo opuštanje.

Prije dvoboja s hrvatskom 'velikom četvorkom' Narančasti moraju odraditi gostovanje u Varaždinu. Povratnik u 1. HNL odlično je startao u sezonu. Među ostalim, neporaženi su izašli iz okršaja s Dinamom i Osijekom:

- Nema dvojbe kako nas očekuje teška utakmica u lijepom ambijentu kojeg u pravili nudi varaždinski stadion. Istina, Varaždin igra dobro, ali mi moramo gledati sebe. Što kriti da se nadamo nekim bodovima iz Varaždina- najavio je Ivica Vidović, mladi ofenzivni veznjak Šibenika.

Momčad trenera Damira Čanadija stabilizirala je obranu ove sezone, ali muku muči s postizanjem golova. Narančasti su u pet utakmica samo dvaput tresli protivničike mreže i to oba puta Lokomotivi na Šubićevcu. U gostima se još nisu slavili zgoditak:

- Istina, moramo popraviti igru u ofenzivi. moramo biti hrabriji u pasovima, više igrati u dubinu, a ne u širinu...Varaždin je u novu sezonu ušao s pobjedničkim mentalitetom iz 2.HNL, a mi iz loše forme iz proljetnog dijela sezone. Također, Varaždin je dugo na okupu, dok smo mi dobili 15 novih igrača. Još se tražimo, premda mislim da smo se u ovih pet kola donekle pronašli...- veli trener Šibenika, koji često izložen kritikama da igra isuviše ziheraški.

image

Damir Čanadi, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Stoga će u Varaždinu po prvi put zaigrati s dvojicom klasičnih napadača od početka:

- Da, skupa će igrati Čop i Delić, koji se vratio nakon duge pauze- otkrio je Čanadi.

Na put u Varaždin krenuo je i Kolumbijac Mina, koji je u srijedu na prijateljskoj utakmici u Zadru bio izložen rasističkom ispadu:

- Nikome od nas nije bilo ugodno, a naročito njemu. Sva je sreća što ga nije pogodila neka od boca koje su letjele s tribina. No, sad je to iza nas i Mina je spreman za Varaždin- govori trener Narančastih.

U Zadru je za Šibenik gol zabio Ukrajinac Ivan Petrenko, 22- napadač koji je na probi na Šubićevcu:

- Riječ je o igraču koji ima određenu kvalitetu. Rekao bih da je prava 'devetka', po karakteristikama sliči našem Deliću. Ostavio je dobar dojam i još ćemo ga gledati i u konačnici odlučiti s klubom što s njime- otkrio je Čanadi.

U Stanovima je nastupio i Španjolac Burgui, koji je zimus stigao na Šubićevac, ali zbog ozljede još nije zaigrao za Šibenik u službenim utakmicama:

- On je dugo pauzirao zbog teške ozljede. S momčadi trenira tek par dana i sigurno da će mu trebati 5-6 tjedana da uđe u ozbiljniju konkurenciju-izvijestio je Čanadi.

Uoči susreta s Varaždinom, on ima slatke brige oko sastava. U širokom kadru Narančastih nema ni ozlijeđenih, ni kartoniranih.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-5-2): Rogić- Perić, M.Matić, Mesa- Arai, Vidović, Salomon, Ćurić, Mina- Čop, Delić.

Utakmica Varaždin- Šibenik igra se u subotu u 18,30 sati. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

25. travanj 2024 12:20