StoryEditorOCM
Nogometlove senzaciju

Česi znaju gdje leži najveća snaga Vatrenih: ‘On je mozak te momčadi, ali mi se nemamo namjeru braniti‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
17. lipnja 2021. - 16:26

Češke ambicije naglo su narasle nakon trijumfa protiv Škotske. I bod protiv Hrvatske vjerojatno bi im bio dovoljan za potvrdu plasmana u drugi krug, no u Češkoj ne razmišljaju o "bunkeru" protiv svjetskih doprvaka.

- Nećemo igrati na neodlučeno. Nemoguće je takvo što planirati. Izaći ćemo na teren s namjerom da pobjedimo, isti pristup imamo na svakoj utakmici - kazao je pomoćni trener Jiří Chytrý.

Svjesni su, međutim, kako ih očekuje bitno drugačija utakmica od one protiv Škota. Iskusni češki branič Ondrej Celustka očekuje kako će imati puno više posla.

- Utakmica će biti biti drugačija, jer Hrvatska ima bolje pojedince, tehnički potkovanije. Neće biti toliko dugih lopti, a moramo računati da će nas pokušati pritisnuti - kazao je.

Kao najveća opasnost označen je Luka Modrić.

- On je definitivno mozak njihove igre, sigurno će tražiti puno lopti i pokušavati se odvojiti od naših igrača. Ali nije samo on, Hrvatska ima i drugih napadačkih opcija. Morat ćemo se odgovorno braniti. Ako se nadogradimo na učinku protiv Škota, onda imamo priliku za uspjeh protiv Hrvata - kazao je Celustka.

A nada u novi dobar rezultat umnogome će ovisti o tome kakav će dan imati Patrik Schick. Od naciji omraženog do junaka - to je put koji je u samo tri utakmice prošao češki napadač. Prije samo tri mjeseca označen je kao glavni krivac poraza reprezentacije Češke od Walesa u kvalifikacijama za SP kada je na početku drugog dijela udario protivničkog igrača i zaradio izravan crveni karton. Vukli su ga po blatu, ali nakon sjajne utakmice protiv Škotske taj incident postao je ružna prošlost, a Shick najveći češki adut na Euru.

- On je genij - ustvrdio je izbornik Jaroslav Šilhavý pa nastavio:

- On zna kako zabiti i zato je uostalom i tu. Njegov drugi pogodak nije s ovoga svijeta, takav gol već dugo nismo vidjeli.

Iskusni češki vratar Tomáš Vaclík koncentriran je na Euro iako po završetku ugovora sa Sevillom mora razmišljati i o vlastitoj budućnosti.

Spominje se interes Reala, no potencijalni transfer karijere nije mu odmaknuo fokus s reprezentacije.

- O Realu sam čitao na društvenim mrežama. Ne znam koliko je to ostvarivo, ali sada sam ionako usredotočen na Euro - veli češka "jedinica" koja je kratko najavila utakmicu protiv Hrvatske.

- Idemo pobjediti. Imamo već ideju kako - kazao je.

25. travanj 2024 07:35