StoryEditorOCM
Nogometuvjeren u uspjeh

Carević pun optimizma pred majstoricu u Osijeku: ‘Postoji samo mali postotak da mi nećemo ući u prvu ligu...‘

Piše Krešimir Gulin
25. svibnja 2024. - 18:37

Nogometaši Šibenika igrali su s Dubravom, ali mislima su bili u Osijeku i majstorici sa Zrinskim. Barem u drugom poluvremenu kada je popustio silan pritisak Narančastih koji je rezultirao s desetak izglednih šansi i u konačnici pobjednosnim golom Ivana Delića na sjajnu asistenciju Ivana Laće.

U tih drugih 45 minuta dvoboja u kojem su Narančasti s tri nova boda kupili ulaznicu za majstoricu sa Zrinskim, podosta se strepilo u taboru Šibenika.

Čak se i tresla mreža Đakovića, ali milimetarsko zaleđe spriječilo je šok na Šubićevcu. Kada se sve zbrojni i oduzme tri nova boda su na kontu. Šibenik je upisao i 13. pobjedu u nizu i sada su sve oči uprte u nedjelju, 2. lipnja i izravni dvoboj sa Zrinskim koji će iznjedriti novog prvoligaša.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibeniku igra samo pobjeda, dok druga dva znaka promoviraju Zrinski u sudionika SHNL-a u idućoj sezoni:

- Prerano smo upisali tri boda, kao i vjerojatno svi navijači. Mislim da smo fenomenalno ušli u utakmicu. U prvih 20-ak minuta imali smo niz sjajnih šansi. U tom momentu smo trebali otići na 2:0 i imati mir. Ali, mi ne bi bili mi da se ne mučimo u datim trenucima i zato smatram da će na kraju naš usojeh biti slađi- komentirao je Mario Carević, trener Šibenika.

U završnici sezone Narančasti muku muče s ozljedama. U ranoj fazi utakmice s Dubravom iz igre je morao lijevi bočni Cvijanović:

- On je osjetio bol u loži, sutra ćemo obaviti dijagnostiku koja će pokazati radi li se o rupturi ili istegnuću. Osim Cvijanovića, imamo i problem dvojice napadača Božića i Torresa s mišićima koji isto vrlo vjerojatno neće biti spremni za utakmicu u Gradskom vrtu. Ali, mislim da imamo dovoljno unutarnjih rezervi i da ćemo napraviti igru i ideju za utakmicu sa Zrinskim i da ćemo biti pravi i da ćemo pobijediti- optimističan je kormilar Narančastih.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Simpatizeri Šibenika su se nadali kako će Zrinski do posljednjeg kola negdje kiksati, kako bi Narančastima u Gradskom vrtu igrao i bod za osvajanje titule. Međutim, to se nije dogodilo, pa Šibeniku igra samo pobjeda:

- Rekao bih da je nama bolje što moramo pobijediti. Jer, mi nismo ekipa koja zna čuvati rezultat. Mi smo u svakoj utakmici u kojoj smo imali vodstvo nismo stajali, već smo išli na dva ili tri nula...Svakako, mi ne bismo išli na jedan bod. Takvu igru niti jedan trener ne može napraviti i na taj način pripremati utakmicu. Ali, svakom igraču je u podsvijesti da mu je taj bod dovoljan za ulazak u prvu ligu- veli Carević.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Iako je u najavi utakmice kazao kako neće kalkulirati, Carević je postupio suprotno. Tek u 88. minuti uveo je Poza, a pola sata dobio je Toshevski. Riječ je o igračima kojima je prijetio treći žuti karton i eliminacija za Osijek:

- U Gradskom vrtu će nam trebati 11 ratnika! Gore ćemo se morati potući u sportskom smislu te riječi. Ja toliko vjerujem u ove momke i mislim da imamo puno više kvalitete od Zrinskog. Maksimalno ih poštujem zato što su prvi. Možemo mi pričati ovo ili ono, Zrinski je lider i zaslužuje puni respekt. Postoji možda taj mali postotak da mi ne uđemo u prvu ligu. U tom slučaju, mi ćemo im dostojanstveno čestitati. Ali, tako neće biti jer sam toliko uvjeren da smo mi pravi... Svi su već tjednima glavom u Osijeku i da su toliko nabrijani, da smo silno spremni za tu utakmicu. Bez obzira što ćemo imati neke izostanke meni to nije problem- zaključio je Carević.

image

Carević uvjeren u konačno slavlje svoje momčadi

Nikša Stipaničev/Cropix
17. lipanj 2024 03:31