StoryEditorOCM
Nogometsvojevrsni derbi

Carević najavio Dinamo i dolazak jednog veznjaka. Otkrio i kakvo je stanje s operiranim Pozom

Piše Krešimir Gulin
15. kolovoza 2024. - 11:35

Malo tko je uoči sezone mogao pretpostaviti kako će Dinamo i Šibenik u trećem prvenstvenom kolu igrati derbi. Ali, stvarnost je takva- u petak u 21 sat na Maksimiru se sastaju prva i druga momčad na tablici, ili jedine dvije ekipe s maksimalnim brojem bodova poslije dva odigrana kola:

- Sigurno da nam ta bodovna zaliha olakšava gostovanja u tri iduća kola, međutim ne treba toliko potencirati ta mjesta na tablici. Realno, mi nismo u situaciji da maštamo o velikim stvarima, barem dugoročno. Svjesni smo stvari koje su dobre, ali i onih koji nisu dobre u našoj igri. Te nedostatke moramo sakrivati, no uvjeren sam kako ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

Riječ- dvije o Dinamu?

- O njima zaista ne treba trošiti riječi. Jednostavno su odlični, imaju ogroman roster sastavljen od top igrača. Nedvojbeno je da ćemo patiti u defanzivi u većem dijelu utakmice. Isto tako, imamo plan kako izaći u kontaranapade, zaigrati ponekad visoki presing i pokušati iznenaditi Dinamo. Moji momci trebaju uživati u nogometu. Neka im to bude nagrada za dobar ulazak u sezonu i nagrada za titulu od lani. Uz sve to, pokušat ćemo ‘uštipnuti‘ pozitivan rezultat- veli Carević.

Hoćete li odmarati neke udarne igrače za gostovanja protiv Lokomotive i Gorice, ekipa s kojima je lakše igrati nego s Dinamom?

- Ma kakvo odmaranje! Pa, ja ne bih ni materi popustio! Ja se kao sportaš nikada neću predati. Nadam se da u Maksimiru možemo napraviti pozitivan rezultat i nadam se da isto tako razmišljaju i moji igrači- jasan je trener Šibenika.

Ranije ste spominjali kako se još trebate kompletirati kako biste izdržali do polusezone. Ima li novosti na tom planu?

- Vjerojatno ćemo dovesti još jednog veznjaka. Što se imena tiče, to je pitanje za sportskog direktora. Ja samo kažem koji tip igrača bih želio, a o konkretnim imenima odlučuju dirketori. Valja znati dam nam silno nedostaje Pozo koji daje balans i stabilnost momčadi. On je pravi playmaker. Premda moram reći da su momci koji su uskočili u ekipu, poput Roce i Bakića odlično odgovorili na zahtjeve.

Također, fali nam i jedan lijevi bek jer na toj poziciji nemamo zamjenu za Žutu. Da zaključim, ne smijemo se uljuljati i misliti da smo top jer nismo- otkrio je Carević.

Za utakmicu s Dinamom konkurirat će i oporavljeni Zdunić. Jedini igrač koji je van stroja je Španjolac Pozo:

- On je u utorak u Zagrebu operirao kilu. Zahvat je prošao dobro i očekujemo ga u punom treningu za oko mjesec i po dana- zaključio je trener Narančastih.

15. rujan 2024 17:48