StoryEditorOCM
Nogometnapokon ‘normalni‘ travnjak

Carević i Bačelić-Grgić najavili utakmicu s Jarunom: ‘Šibenik nikada nije zadovoljan bodom‘

Piše Krešimir Gulin
22. listopada 2023. - 13:44

Prvu trećinu drugoligaške utrke nogometaši Šibenika završavaju gostovanjem u Zaprešiću kod Jaruna. Narančasti bi se eventualnom pobjedom izjednačili sa Zrinskim na vrhu tablice. Ali, što je još važnije, pobjegli Vukovaru dva boda uoči izravnog dvoboja u gradu na Dunavu u subotu:

- Sada smo koncentirani isključivo na Jarun. Tek nakon te utakmice ćemo razmišljati o narednim protivnicima, pa tako i Vukovaru- govori Stipe Bačelić- Grgić, najiskusniji nogometa Šibenika.

U dosadašnjem dijelu prvenstva, Šibenik je ostvario samo jednu pobjedu u gostima. Jedan od razloga slabijoj bodovnoj žetvi ‘na strani‘ leži u činjenici što su uglavnom igrali na travnjacima na kojima je teško razviti pas igru kojom teži Carevićeva momčad:

- Istina, većina terena na kojima smo do sada gostovali nisu dozvoljavali da igramo našu prepoznatljivu igru. U Zaprešiću će nam zasigurno biti puno lakše u tom kontekstu. Nadam se da ćemo izgledati puno bolje nego na nekim oprethodnim gostovanjima i da nećemo izgubiti..- veli Bačelić- Grgić.

Znači li to da biste bili zadovoljni bodom?

- Ma ne, Šibenik nikada nije zadovoljan s bodom. Mi uvijek idemo na pobjedu, pa tako i u Zaprešiću- pojasnio je senator u šibenskoj svlačionici.

image

 Stipe Bačelić-Grgić

Nikša Stipaničev/Cropix

Trener Carević optimističan je pred dovoboj s Jarunom:

- Atmosfera u momčadi je baš dobra, naročito nakon pobjede nad Dubravom. Osim toga, svi su živi i zdravi izuzev Osmankovića i Pavičića koji su dugo ‘van stroja- govori Carević.

On kaže kako se veseli utakmici:

- Jarun ima nekoliko brzih i nezgodnih igrača u napadu. Imam dojam da igraju neopterećeno, mladi su i talentirani. Međutim, držim da mi imamo kudikamo više kvalitete, samo što to treba pokazati i na terenu- kaže kormilar Narančastih.

Njegovoj momčadi definitvno fali bodova u gostima. Jarun se nameće kao dobra šansa za popravak konta:

- Mi moramo imati isti gard i kući i vani. No, morate znati da se u gostima nije tako lako nametnuti u istoj mjeri kao na Šubićevcu. Osim toga, moramo biti učinkovitiji. Iz 3-4 šanse moramo zabiti baren jedan gol. A ne da nam treba 7-8 prigoda za jedan zgoditak. Ponavljam, vjerujem da ćemo u Zaprešiću izgledati dobro, jer su se digli neki igrači koji su imali individualni pad forme... A valjda će stati i serija eurogolova koje zabijaju naši protivnici- nada se Carević.

image

Mario Carević, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Trener Šibenika najvjerojatnije neće kalkulirati s početnim sastavom, iako ima četvoricu igrača kojima zbog mogućeg trećeg žutog kartona prijeti suspenzija protiv Vukovara:

.- Nije floskula, ali neki igrači s klupe baš zaslužuju igrati u prvih 11. Međutim, ne mogu maknuti nekoga tko ima brojke iz sebe. S ljudske strane mi je teško donositi neke odluke. No, vučem poteze kako mislim da je najboljeza momčad i rezultat koji je u konačnici mjerilo svega. Momci rade zaista dobro i poručujem im da budu strpljivi. Prvenstvo je još u ranoj fazi i bit će prigode za svih- zaključio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika: Đaković- Perić, Gačić, Dujmović- Kolega, Roca, Pozo, Cvijanović- Majić, Božić, Torres.

Utakmica Jarun- Šibenik igra se u ponedjeljak u 15 sati, uz prijenos na MaxSportu.

27. travanj 2024 15:00