StoryEditorOCM
NogometŠibenik ‘puca‘ od optimizma

Čanadija muče ‘slatke brige‘ uoči utakmice s Lokomotivom: ‘Prije me bilo strah pogledati na klupu, a sada...‘

Piše Krešimir Gulin
11. veljače 2023. - 11:36

Damir Čanadi imao je start iz snova na povratku na klupu Šibenika. Glatkom pobjedom (3:0) nad Goricom, izravnim suparnikom u borbi za ostanak, Narančasti su pobjegli Turopoljcima na finih sedam razlike. U toj utakmici nisu dojmljivi bili samo bodovi već i način na koji su Šibenčani do njih došli- vrlo dopadljivom igrom u većem dijelu utakmice:

- Da, bila je to važna pobjeda, u utakmici koja nosi šest bodova, kako se to obično kaže. Međutim, treba znati da smo napravili samo jedan korak. Sada treba ostati čvrsto na zemlji, a ne odmah pomisliti kako smo sigurni. Rekao bih da smo nekih 50 minuta igrali jako dobra nogomet, dok oko pola sata to i nije bilo baš onako kako želimo. Još uvijek ima mjesta za napredak. Treba reći da osjećam pozitivnu energiju, imamo jako interesantnu i kvalitetnu momčad, to je sada neka sasvim druga priča u odnosu na moj prvi mandat na jesen- kaže novi- stari trener Šibenika.

Ne samo zbog važne pobjede u Velikoj Gorici, na Šubićevcu se na svakom koraku osjećaju pozitivne vibracije. Kako na katu, tako i u svlačionici. Slučajno ili ne- ti su optimistični vjetrovi zapuhali dolaskom novog vlasnika Željka Karajice koji je odmah počeo vući konkretne poteze:

- Znam da se u Šibeniku dugo godinama puno toga obećevalo, ali doista vjerujem da je ovaj put konačno drugačije. Ponavljam, nekoliko dana sam proveo s gospodinom Karajicom u Njemačkoj i svidio mi se njegov projekt ovdje u Šibeniku- opet će Čanadi.

image

Damir Čanadi

Damir Krajač/Cropix

Bez obzira što se na Šubićevcu lakše diše, mjesta euforiji nema. Već u nedjelju kada gostuje Lokomitva trebalo bi potvrditi dobar rezultat iz Turopolja:

- Poslije svake pobjede atmosfera u ekipi je dobra, naročito nakon tako važne kao što je bila ova s Goricom. Ali, treba biti iskren i kazati kako imamo još dosta prostora za napredak, jer ova ekipa Šibenika zaslužuje biti pri vrhu tablice. Čeka nas Lokomotiva koja je zgodan spoj mladosti i iskustva, jako dobro trče,visoko pritišću... Međutim, igramo pred našim navijačimai uzeti nova tri boda u Šibeniku bilo bi nešto najljepše- rekao je Dario Čanađija, iskusni veznjak, koji je jedan od 10 relativno ‘friških‘ igrača u šibenskoj svlačionici.

image

 Dario Čanađija

Damir Krajač/Cropix

Budući da je novi vlasnik bio iznimno aktivan na tržištu zadnjih dana, trener Čanadi sada ima slatke brige oko sastavljanja momčadi. Za Lokomotivu ne konkurira jedino iskusni veznjak Knežević, koji odrađuje zadnju utakmicu suspenzije zbog izravnog crvenog kartona zarađenog protiv Rijeke na Šubićevcu:

- Na treninzima se radi maksimalno, momci se bore, konkurencija je oštra, svatko bi htio biti u momčadi. A situacija je takva da je jako teško doći među 18. Sada imamo 25 igrača, a prije me bilo strah pogledati na klupu za pričuvne igrače, jer nisam imao koga staviti u igru- iskren je Čanadi.

Najnovije pojačanje je 22- godišnji Španolac Iker Pozo:

- Prema onome što sam vidio na prvim treninzima, radi se o fantastičnom igraču. Zna s loptom, ima duel igru... Moram reći da nam se nakon ozljede vratio i Soldo. Sada je na nama da nove igrače dignemo na maksimalnu razinu, a to će ići korak po korak- govori trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Kvržić, Perić, Matić, Mina- Čanađija, Mesa- Dolček, Hiroš, Arai- Čop.

Utakmica Šibenik- Lokomotiva igra se u nedjelju u 15 sati uz izravan TV prijenos na HTV 2. Sudac je Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

26. travanj 2024 01:34