StoryEditorOCM
Nogometpobjeda je imperativ

Čanadi o Varaždinu i suđenju: ‘Penal za Istru? Katastrofa! Tako nešto svirati sigurno nije O.K.‘

Piše Krešimir Gulin
4. svibnja 2023. - 11:22

Poraz (0:3) u prošlom kolu od Istre u Puli u konačnici i nije bilo preskup za Šibenčane. Naime, Gorica je odigrala samo remi s Lokomotivom, pa se nastavlja mrtva utrka za prvoligaški spas.

Ipak, iz kojeg god kuta gledali Gorica ima bolju startnu poziciju pred Narančastima uoči zadnja četiri kola. Momčad trenera Željka Sopića na kontu ima bod više, u stvarnosti dva punta više, jer su bolji u međusobnom omjeru od Šibenčana.

Također, Turopoljci su u kudikamo boljoj formi, a nije nevažno što imaju i povoljniji raspored.

Pred Šibenčanima je ‘pakleni‘ raspored. Čekaju ih Dinamo, Osijek i Hajduk, a prije toga Varaždin- u petak na Šubićevcu. Utakmica je to u kojoj je Narančastima pobjeda imperativ!

- Pred nama su četiri kola u prvenstvu plus finale Kupa. Pritisak je sada na nama. Što se Varaždina tiče, nema se tu što taktizirati. Moramo pobijediti i moramo se tako i postaviti od početka. Moramo biti 100 posto fokusirani i igrati na tri boda. Vjerujem da će borba za ostanak biti interesantna do kraja. To je zanimljivo za gledatelje i sve koji su neutralni. Pozivam naše navijače da nas isprate do kraja, naročito u dvije utakmice na Šubićevcu protiv Varaždina i Osijeka- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika.

Varaždin će na Šubićevcu zaigrati bez ‘pola‘ obrane Stanića, Kolarića i Jelenića. Pitanje je hoće li biti spreman i ‘motor‘ Varaždinaca- Teklić?

- Znam koliko i vi, sve je to u sferi onog priča se, kaže se... Međutim, fokus neće biti na Varaždin nego na nas. Premda treba znati da je Varaždin jedna od najbopasnijih ekipa u kontranapadima- veli Čanadi.

I on ima kadrovskih problema, sigurno će faliti ozlijeđeni Đira i kartonirani Đorić. Podsjetimo, Čop je suspendiran. Dobra vijest je da su trenirati počeli lijevi bekovi Mina i Kvesić:

- Oni su tek ušli u trening i s njima moramo biti pažljivi da se ponovno ne ozlijede, jer bi to značio i kraj sezone. Što se stopera tiče, imamo tu Matića i Mesu kao moguće zamjene za Đorića- rekao je trener Šibenika.

Strateg Narančastih osvrnuo se i na suđenje. Posebice na kazneni udarac za Istru koji je dosudio Duje Strukan nakon intervencije Frana Jovića iz VAR sobe. Podsjetimo, radilo se o kontaktu Đorića i Bakarara na isteku prvog poluvremena kod rezultata (0:0). Nema dvojbe da je ta epizoda usmjerila utakmicu do glatkih (3:0) za Puljane:

- Penal za Istru je katastrofa, takvo nešto suditi je katastrofa. Poslije utakmice nisam ništa govorio, jer nisam dobro vidio sa svoje pozicije na terenu. Nisam trener koji plače, ali sada je faza sezone u kojoj je svaka odluka vrlo važna. Moja želja je da suđenje bude fer za sve,da ne mislimo da se nekoga gura. Ako Šibenik ispadne neka to bude na fer način. Ako Gorica dobije sve do kraja i ostane u ligi na pošten način mi ćemo im stisnuti ruku- zaključio je Čanadi.

Vjerojatni sastav Šibenika za Varaždin (4-4-2): Rogić- Kvržić, Perić, Matić, Mina- Arai, Soldo, Pozo, Čanađija- Špeljak, Dolček.

Utakmica Šibenik- Varaždin igra se u petak u 18 sati. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

26. travanj 2024 02:11