StoryEditorOCM
Nogometriječ trenera

Čanadi nakon trijumfa nad Lokomotivom: Sreća nas je pomazila, da vam je bilo vidjeti kako se slavilo u svlačionici

Piše Krešimir Gulin
30. srpnja 2022. - 13:33

Na Šubićevac su stigli prvi ovosezonski golovi i odmah rezultirali prvom pobjedom momčadi trenera Damira Čanadija. U Šibeniku je spuštena rampa zahuktaloj Lokomotivi, što je bio dovoljan razlog za veliko slavlje Narančastih i njihovih najvjernijih navijača Funcuta. Za razliku od lanjskog proljeća, na relaciji igrači - navijači ovog ljeta dobra je kemija. Bilo je tako čak i nakon poraza od Rijeke u prvom kolu, što znači da tribina vjeruje aktualnoj momčadi:

- Jako smo sretni zbog pobjede. Bilo je puno emocija u ovoj utakmici, davno Šibenik nije ostvario ovako značajnu pobjedu. Naši igrači su se silno borili i naši 'fanovi' su to prepoznali. Njihova podrška silno nam znači - kazivao je trener Čanadi nakon pobjede izvojevane u pravoj nogometnoj drami. Ili, utakmici koja je potrajala čak 108 minuta 'čiste' igre,u kojoj je VAR čak četiri puta intervenirao u važnim situacijama i u kojoj opet nije briljirao sudac Ivan Bebek.

Zanimljvo, Šibenik je do prve pobjede došao nakon utakmice u kojoj je najviše 'patio'. jer, Lokomotiva je Šibeniku stvorila kudikamo više problema nego Rijeka i Gorica u prve dvije utamice zajedno:

- Nogomet je takav, nekad vas i sreća treba pomaziti da biste pobijedili. Tako je bilo i u ovom slučaju. Ne bih htio govoriti o lošim stvarima, nakon ove pobjede treba uživati. Međutim, treba znati da je jako teško kontrolirati ovakvu Lokomotivu svih 90 minuta. Nije to uspjelo ni Dinamu ni Osijeku, zato što Zagrepčani trenutačno igraju ponajbolji nogomet u HNL- govorio je Čanadi.

Nekoliko puta je istaknuo kako je silno ponosan na svoje igrače te im je dao slobodan vikend da se opuste nakon teškog tjedna. Na zajedničku večeru je cijelu momčad pozvao i vlasnik Marino Jurić:

- Mislim da je taj 'team building' odlična stvar. Ipak, mi imamo 15 novih igrača, potrebno je da se još malo zbliže. Premda osjećam kako u ekipi vlada odlična kemija, da vam je samo blo vidjeti kako su slavili u svlačionici nakon pobjede - otkrio je Čanadi.

image

Slavlje Lovre Rogića, Bernarda Matića i Duje Čopa nakon pobjede protiv Lokomotive

Nikša Stipaničev/Cropix

Austrijski Hrvat imao je dva junaka u pobjedi nad Lokomotivom. Nedvojebno, igrač utakmice je bio Duje Čop s golom i asistencijom:

- Duje ima veliku kvalitetu i može nam puno pomoći, međutim još nije maksimalno fizički spreman. Ali, kada ima loptu u nogama može napraviti prave stvari. U napadačkom dijelu još uvijek čekamo Delića da se potpuno oporavi, još se možemo u ofenzivi- veli trener Šibenika.

Drugi junak je Bernardo Matić, koji je zabio u debiju za Šibenik. Čovjek koji se najbolje snalazi reagirao je na dodavanje Čopa poput rasnog centarfora. Mnoge na tribinama je iznenadilo kada je Čanadi Matića starijeg postavio u vezni red:

- Lokomotiva je počela igrati dugom loptama pa sam htio imati još jednog visokog igrača uz Perića, M. Matića i Mesu. No, znali smo da Bernardo može kvalitetno odigrati i prema naprijed. Treba mu čestitati zbog gola. Priključio nam se prije nekoliko dana i zato zaslužuje samo respekt- hvalio je Čanadi svog novog igrača.

Iako je kazao kako neće govoriti o lošim stvarima, predugo je u nogometu da ne bi znao kako na Šubićevcu ne cvjetaju samo ruže:

- Iskreno, jako puno posla je pred nama. Ništa još nismo osvojili. Daleko smo od onoga kako bismo htjeli da izgledamo. Ali, to je proces. Imamo puno nivh igrača, mladih igrača koje treba razvijati... Također, imamo niz nogometaša koji su daleko od idelanog fizičkog stanja. Delić nam fali, B. Matić nam fali, Čop nam fali, puno važnih igrača još nije fizički spremno, mogao bih još trojicu ili četvoricu staviti u tu kategoriju. Da,ako baš hoćete ni Ćurić nije u željenoj formi. Međutim, on je naš kapetan i silno vjerujemo u njega- otvorio se Čanadi.

U iduća tri kola Šibenčanima se, barem na papiru, otvara i raspored. Slijede Slaven Belupo, Istra i Varaždin. Čini se kao dobra prilika za finu bodovnu žetvu:

- Nisam od onih trenera koji vole gledati daleko unaprijed. Volim ići utakmicu po utakmicu. Sada nam je u fokusu gostovanje u Koprivnici. Moramo ostati čvrsto na zemlji i idemo na ogled sa Slaven Belupom s vjerom u još jedan pozitivan rezultat- zaključio je trener Šibenika.

19. travanj 2024 02:37