StoryEditorOCM
Nogometdvojac trenira odvojeno

Čanadi najavio utakmicu s Istrom: ‘Igrači su umorni, morat ćemo mijenjati sastav koji je pobjedio Slaven‘

Piše Krešimir Gulin
28. travnja 2023. - 11:37

Silno je zanimljiva borba za ostanak u HNL-u. U zadnjih pet kola Šibenik i Gorica ulaze bodovno poravnati. Međutim, Turopoljci su u prednosti za ‘prsa‘. Odnosno, bolji su u međusobnom omjeru i ako prvenstvo završe s istim brojem bodova kao i Narančasti, ostat će u ligi. Sve zahvaljujući onoj ‘nestvarnoj‘ pobjedi (4:0) u nedavnom derbiju začelja na Šubićevcu.

Nova runda interesantne utrke za prvoligaški spas na rasporedu je ovog produženog vikenda. U subotu Šibenčani gostuju u Puli, dok će u ponedjeljak Gorica na ‘dalek put‘ u Kranjčevićevu kod posustale Lokomotive.

Momčad trenera Damira Čanadija nadu u spas vratila je dobrom igrom i pobjedom nad Slaven Belupom (3:1) u utorak:

- Mislim kako će nam ta predstava dati samopouzdanje za nastavak sezone.U zadnjih pet kola ulazimo bodovno izjednačeni s Goricom. Naš raspored nije nimalo lagan, no ne želimo gledati isuviše u budućnost. Fokusiramo se na Istru.To je za nas trenutačno najvažnija utakmica. Cilj nam je ostati u ligi. Ako smo dvaput mogli dobiti Dinamo, to znači da možemo igrati protiv svih. Samo moramo biti koncentrirani. ne samo momčad i stručni stožer, već svi u klubu da izvučemo maksimum iz preostalih pet kola, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti- govori trener Šibenika.

Sve tri ovosezonske utakmice Šibenika i Istre završili su identičnim rezultatom- 0:0:

- I taj podatak govori kako nas očekuje teška, ‘uska‘ utakmica. Susreću se dvije ekipe sličnih filozofija, ali mi idemo u Istru po bodove- jasan je Čanadi.

Trener Narančastih u Puli neće se moći držati one da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje. Čanadi će biti prisiljen na rotacije, ne samo zbog činjenice što Kolumbijac Mina ima tri žuta kartona. Osim njega, u Pulu ne putuju Đira, Kvesić i Kreković:

- Opet smo bez oba lijeva beka. To je situacija koja nam se ponavlja već nekoliko tjedana. No, imamo polivalentnog Mesu kao moguću zamjenu. Imamo čak i opciju s Japancem Araijem koji je iskoristiv na više pozicija. Na žalost, moramo mijenjati sastav. U Puli ćemo igrati treću utakmicu u tjedan dana. Igrači su silno umorni, neki su u četvrtak jedva stajali na nogama. Svi imamo sličan raspored, ali ne plačemo zbog toga, za razliku od nekih drugih- veli Čanadi.

Njega može veseliti činjenica da su mu proradili napadači Špeljak i Dolček, za razliku od kolege s klupe Istre Garcie čija ekipa u pet od zadnjih šest utakmica nije tresla protivničku mrežu. Dobra je vijest za Šibenčane što u subotu zadnju od devet utakmica suspenzije odrađuje Ante Erceg:

- Imamo mi dobre opcije u napadu. Osim Špeljka i Dolčeka tu bih ubrojio u Araija. Diže se i Radonjić, mislim da nam može pomoći do kraja sezone. On nije došao u dobrom fizičkom stanju u Šibenik. Čuo sam da nije lagan karakter, ali mogu mu samo skinuti kapu jer se ponaša kao lider. Pomaže i meni i mladim igračima, veseli se njihovim golovima... Mislio sam mu dati i više minuta protiv Slavena, ali Špeljak je izgledao kao da može trčati 150 minuta...- pojasnio je Čanadi.

Zato Duje Čopa, junaka pobjede u polufinalu Kupa kontra Dinama, nije bilo niti u zapsiniku u prošloj utakmici?

- Odlukom kluba Čop i Vidović nisu u sustavu prve momčadi. Oni treniraju odvojeno- odgovorio je trener Narančastih.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-4-2): Rogić- Kvržić, Perić, Đorić, Mesa- Arai, Soldo, Pozo, Čanađija- Dolček, Špeljak.

Utakmica Istra 1961-Šibenik igra se u subotu u 18 sati, sudac je Duje Strukan iz Splita.

20. travanj 2024 01:29