StoryEditorOCM
Nogometnarančasti u podravini

Čanadi i Dolček najavili gostovanje u Koprivnici: može li Šibenik do prve pobjede protiv Slaven Belupa?

Piše Krešimir Gulin
5. kolovoza 2022. - 14:22

Nogometaši Šibenika u pozitivnom su nizu. Nakon početnog poraza od Rijeke, Narančasti su uzeli bod Gorici, a potom i sva tri Lokomotivi. Momčad trenera Damira Čanadija nada se nastavku dobre serije i u subotu kada gostujuu Koprivnici kod Slaven Belupa:

- Naravno kako nam je želja vratiti se iz Koprivnice s pozitivnim rezultatom. Međutim, moramo biti svjesni kako neće biti nimalo lako. Rekao bih da je Belupo blizu nas. Imaju jako dobrog trenera, vrlo su fleksibilni i ne znamo u kojem sustavu će zaigrati protiv nas. Pripremili smo našu ekipu na obje varijante koje prefererira Zekić. No, analiza je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Ali, imamo i mi plan kako uhvatiti Slaven na krivoj nozi- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika.

Ni on, ali ni Ivan Dolček, koji će kao igrač Šibenika zaigrati u rodnoj Koprivnici, nisu znali podatak da Narančasti nikada u HNL- nisu pobijedili u srcu Podravine:

- Znam da je Slaven mnogima kod kuće tvrd orah, ne samo Šibeniku. Sjećam se da ni kao igrač Hajduka nisam baš dobro prolazio u Koprivnici. Međutim, dobro smo se pripremili za utakmicu, atmosfera u ekipi je super i u glavama nam je samo kako ćemo uzeti sva tri boda. A što se tiče igranja u rodnom gradu, nije mi to ništa strano, već sam puno puta nastupio u Koprivnici kao igrač protivničkih klubova- rekao je Dolček, koji je na Šubićevcu na posudbi iz Hajduka.

image

Ivan Dolček

Nikša Stipaničev/Cropix

Prije dva tjedna Šibenčani su igrali u Gorici na gotovo plus 40, u subotu će se opet peći u Koprivnici:

- Teško je bilo u Velikoj Gorici, u Koprivnici se očekuje nešto slično. Ali, na te stvari, hoće li biti vruće, hladno, kiša ili sunce sene može utjecati. Mi moramo biti koncentrirani na stvari na terenu, zato je u takvim utakmicama glava najvažnija-veli trener Šibenika.

Pitali smo ga je li pobornik one da se ne mijenja sastav koji pobjeđuje?

- U nogometu nema formule, važan je samo rezultat. Moguće su neke promjene u odnosu na sastav koji je svladao Lokomotivu. Dobro je što imamo širok kadar, alternative na svim pozicijama. Imam više mogućnosti, naročito u sredini terena, mogu kalkulirati hoću li staviti čvršće igrače, ili pak one koji su tehnički potkovaniji. Ozlijeđen nam je samo Pajić, a svi ostali su spremni. Ponovno će na klupi biti čak 12 igrača. Ne vidim razloga da ne koristimo tu mogućnost. Da nje nije bilo u prošloj utakmici u Šibeniku ne bi ušao Bernardo Matić, koji nam je svojim golom donio pobjedu nad Lokomotivom- zaključio je Čanadi.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Perić, M. Matić, Mesa- Arai, Salomon, Ćurić, Mina- Vidović, Dolček- Čop.

Utakmica Slaven Belupo- Šibenik igra se u subotu u 18,55 sati. Sudac je Ante Čulina iz Zagreba.

16. travanj 2024 17:14