StoryEditorOCM
Nogometdominantan u obrani

Ćaleta-Car zaustavio Messija, Neymara i Mbappea! Biličanin odigrao strašnu utakmicu u najvećem francuskom derbiju

Piše SN
25. listopada 2021. - 21:04

Ako ćemo tražiti najvećeg ili barem najneočekivanijeg junaka među Hrvatima u europskim ligama proteklog vikenda, onda je to Duje Ćaleta-Car. Bio je najbolji igrač francuskog "klasika", dvoboja Marseillea i PSG-a (0:0). Ako znamo da se nosio s Messijem, Neymarom i Mbappeom i da oni nisu uspjeli probiti Olympiqueovu obranu, u kojoj je on bio najdominantniji, onda više i ne treba govoriti. Čude se i Francuzi njegovoj preobrazbi.

- Da je netko 1. rujna rekao da će Ćaleta-Car biti najbolji igrač protiv PSG-a, nitko ne bi vjerovao. Bio je na izlaznim vratima kluba, a kad je odbio transfer u Englesku, mnogi su očekivali da će zbog toga ispaštati. Tko bi rekao da će uopće igrati!? No, sad je odigrao svoju najbolju partiju u tri godine koliko je u Marseilleu - piše, između ostalih, portal La Provence.

Stoper s Dalićeva popisa tek je četvrti put ove sezone bio u momčadi u Ligue 1 dvobojima. Triput je, uključujući i PSG, odigrao po 90 minuta, a protiv Lillea, u utakmici koju je Marseille izgubio (0:2), zamijenjen je na odmoru. No, ova utakmica protiv PSG-a je možda ipak prekretnica, izvedba nakon koje više neće biti upitan u svom klubu.

image
Nicolas Tucat/AFP
26. travanj 2024 15:33