StoryEditorOCM
Nogometbiličanin u southamptonu

Ćaleta-Car progovorio o transferu u najjaču ligu svijeta: ‘Ovo je veliki korak za mene u odnosu na Francusku‘

Piše Šibenski.hr
5. studenog 2022. - 16:21

Biličanin Duje Ćaleta-Car u rujnu ove godine, nakon višemjesečne trakavice, finalizirao je prijelaz iz Marseillea u engleski Southamptton u transferu vrijednom oko 8 milijuna eura.

Duje je sada otkrio da muje odlazak u Southamton preporučio reprezentativni kolega Dejan Lovren.

- Sjećam se kad smo zajedno igrali 2019. ili 2020. godine. Sjedio sam pored njega u autobusu i tad mi je rekao da bi za mene najbolji klub u Premier ligi bio Southampton. Nazvao sam ga dva dana nakon što sam potpisao. Govorio mi je sve najbolje o klubu i gradu, ali nije mogao previše budući da se tu zadržao tek jednu godinu. A jedna godina proleti. Nadam se da će još mnogi Hrvati doći uživati u ovom klubu - rekao je Ćaleta-Car engleskim medijima.

image
Glyn Kirk/Afp

- Isticao mi je ugovor s Marseilleom i klub me htio prodati. Godinama sam bio blizu dolaska ovdje i očekivali su da ću otići. U svakom prijelaznom roku pitali su me kamo ću ići. Nisam znao da ću uspjeti napraviti transfer, ali nadao sam se tome - dodao je i zaključio:

- Kad mi je agent rekao za ponudu Southamptona, rekao sam mu da želim doći. To je za mene najbolja opcija i velik korak unaprijed u odnosu na Francusku. kazao je otočnim medijima naš reprezentativac.

25. travanj 2024 18:43